Musorujsag
Élő Eredmények
 

Petíció indult a Barcelona-PSG újrajátszásáért

Óriási indulatokat kavart a Barcelona-Paris Saint-Germain BL-nyolcaddöntő visszavágója, melyen a katalánok 6-1-re legyőzték a francia együttest és bejutottak a negyeddöntőbe. A találkozó játékvezetője, a török Deniz Aytekin a mérkőzés után kapott hideget-meleget, az egyik PSG-szurkoló pedig petíciót indított, melynek célja, hogy játsszák újra az ominózus mérkőzést.

Minden idők legnagyobb fordítása, hihetetlen hőstett és még sok dicsőséges jelzőt rá lehetne aggatni a Barcelona PSG elleni BL-nyolcaddöntőjére, ahol egy dolog elvitathatatlan: a 4-0-s hátrányban lévő katalánok nagy szívvel küzdöttek a visszavágón, ahol 6-1-re legyőzték a franciákat, így 6-5-ös összesítéssel ők jutottak a negyeddöntőbe.

A párizsi szurkolókat azonban nem hagyja nyugodni, hogy a mérkőzést vezető Deniz Aytekin véleményük szerint kétes ítéletekkel sújtotta együttesüket. A PSG-drukkerek azt nehezményezték, hogy a török bíró sem Busquets, sem Mascherano kezezéséért, sem pedig Ángel Di María esésénél nem ítélt büntetőt – utóbbi esetről maga Javier Mascherano azt mondta, hogy szabálytalankodott honfitársával szemben, aki azonban nem ezért hagyta ki a helyzetet, lévén, hogy még előtte elcsúszott - Unai Emery csapatának, míg a Barcelona Neymar buktatásáért, valamint Luis Suárez földre kerülése nyomán is megkapta a tizenegyest.

Utóbbinál kétségkívül színészkedés is történt.


Addig azonban, míg a PSG-drukkerek túlnyomó többsége csak puffog a párizsi szempontból meglehetősen balul sikerült meccs miatt, egyikük a tettek mezejére lépett. Luis Melendo Olmedo aláírásokat gyűjt annak érdekében, hogy ismételjék meg a mérkőzést. A petíciót már több mint 200 ezren írták alá.

Az indítvány a Change.org oldalon olvasható, ahol az embereknek módjukban áll több ügyben is állást foglalni, mint például a nők jogai, a bevándorlás kérdése vagy a hátrányos megkülönböztetés. Olmedo szerint a Barcelona-PSG találkozót felül kell vizsgálni, mert „Deniz Aytekin játékvezető ítéletei jelentős mértékben sújtották a Paris Saint-Germaint, míg a Barcelonának előnye származott a döntésekből.”

A katalánok egyébként a BL-bravúrt követően vasárnap idegenben 2-1-re kikaptak a Deportivo La Corunától a spanyol bajnokság 27. fordulójában. A Real Madrid viszont hazai pályán 2-1-re legyőzte a Real Betist, így a Blancók átvették a vezetést a bajnokságban. Zineadine Zidane legénységének 62 pontja van és egy meccsel kevesebbet játszott, mint a 60 pontos Barcelona, így az április 23-án sorra kerülő madridi El Clásico nagyon érdekesnek ígérkezik.