Musorujsag
Élő Eredmények

Marchionne: A McLaren? Jobbulást nekik!

Speedweek
A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a Red Bullt tekinti a Ferrari fő ellenfelének. Szerinte a Mercedes még mindig előnyben van.
Sergio Marchionne  (Fotó: Photo4 / XPB Images) Sergio Marchionne (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Egyre inkább úgy fest, esélyesek nélkül veszi kezdetét a 2017-es Forma–1-es idény… Lewis Hamilton kijelentette, ő a Ferrarit tekinti esélyesnek, Niki Lauda úgy tippelte, 0,2 másodperc a hátrányuk az olaszokkal szemben; a Red Bullnak meggyőződése, hogy le vannak maradva a két riválistól; a Ferrari pedig már csak „hivatalból” is óvatos.

„A Ferrari ügyében olyan visszafogott vagyok, hogy legszívesebben nem is felelnék a Forma–1-es csapattal kapcsolatos kérdésekre” – nyilatkozta nemrég a Scuderia elnöke, Sergio Marchionne, jelezve, megtanulta a tavalyi leckét, s ezúttal nem tűz ki magas célokat.

Olyannyira, hogy elmondása szerint nem is az első hely lebegett a szemük előtt a tél folyamán. „A barcelonai tesztek előtt két célt tűztünk magunk elé. Az egyik, hogy a Red Bullhoz viszonyítva versenyképesek legyünk, a másik pedig, hogy megbízható autónk legyen. Az én szememben még mindig a Mercedes van az élen” – nyilatkozta.

Egyvalamiben biztos lehet: a McLaren nem jelent majd komoly veszélyt rájuk a szezon első felében. Oda is szúrt a súlyos nehézségekkel küzdő ősi riválisnak. „A McLaren? Jobbulást kívánok nekik” – kommentálta csapnivaló tesztjüket.

Ami az előttünk álló bajnokságot illeti, mindenesetre javulást remél az előző évekhez képest. „Érdekes lesz. Az autók sokkal gyorsabbak, a versenyzőknek most keményen meg kell dolgozniuk a pénzükért. Gyanítom, hogy eléggé izzadtan fognak kiszállni az autókból” – jósolta.

További tartalmak