Musorujsag
Élő Eredmények

Amiben a Haas már felért a McLarenhez és a Renault-hoz

Motorsport
A Haas által használt Dallara-karosszéria van olyan jó, mint a McLarené, vagy a Renault-é volt az elmúlt években – jelentette ki az amerikai csapat versenyzője, Kevin Magnussen. Főnöke eközben őt dicsérte…
Kevin Magnussen  (Fotó: xpbimages.com) Kevin Magnussen (Fotó: xpbimages.com)

Magnussen a McLaren MP4-29-esével debütált a királykategóriában (2014-ben egy teljes szezont futott a csapattal), majd az istálló MP4-30-as modelljét is vezette, tavaly pedig a Renault RS16-osával harcolt a pontokért. Most, a Haas pilótájaként kijelentette, a Dallara által készített karosszériák felveszik a versenyt az említett autókkal.

A dán tehát elégedett a beszállítóval, ami tavaly több kritikát is kapott a mechanikai meghibásodások miatt. „A Dallara remek munkát végzett” – kezdte nyilatkozatát. „Velük is nagyon-nagyon elégedett vagyok. Hallom, hogy emeltek a színvonalon. Mivel tavaly nem voltam itt, nem tudom megmondani, mennyit, de idén remek munkát végeztek a karosszériával és az alkatrészekkel. Teljesen megfelel a korábban tapasztaltakkal. Nagyon boldog vagyok” – tette hozzá.

Günther Steier (Fotó: xpbimages.com)  Günther Steier (Fotó: xpbimages.com)

Miközben a pilóta a csapat – és az egyik legfontosabb partner – munkáját dicsérte, az alakulatot vezető Günther Steiner róla szólt az elismerés hangján. A szakember úgy érzi, Magnussen hamar alkalmazkodott a Haashoz. „Nagyon jól beilleszkedett. Jól érzi magát, mi pedig fejlődtünk. Alaposan kielemezte ezt a helyzetet. Élvezi, hogy itt lehet velünk” – magyarázta.

A Haas másik fontos beszállítója a Dallara mellett továbbra is a Ferrari, hiszen az erőforrások mellett tőlük is kapnak egyéb alkatrészeket. Az olaszok motorja Steiner elmondása szerint sokat javult a tavalyi szezon óta, ez pedig nagy segítség lehet, találgatni azonban még nem akar.

„Egyelőre korai lenne levonni a következtetéseket. Nagyon szoros, semmit sem tudunk addig, amíg nem utazunk el Ausztráliába, és nem teljesítjük az időmérőt. Nekem legalábbis most ez az érzésem. Három-négy csapat is hasonló tempót diktált, mint mi, de jól tudjuk, hogy a teszteredményekből lehet rosszul következtetni, hiszen nem ismerjük, ki mennyi benzinnel megy. Ezekre a meglepetésekre várnunk kell Ausztráliáig” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen (Fotó: Bearne / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Bearne / XPB Images)

További tartalmak