Musorujsag
Élő Eredmények

Babos kiemelt Miamiban

MTI
Babos Tímea kiemeltként a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe a miami keménypályás tenisztorna szerdán kezdődő női főtáblás küzdelmeiben.

A világranglistán 27. magyar játékos honlapja szerint a szervezők a 25. helyen emelték ki őt, és erőnyerőként csak a 64 között lép pályára. Ellenfele Oceane Dodin vagy a szintén francia Pauline Parmentier lesz, akik a nyitókörben csapnak össze. Dodinról (58.) friss tapasztalatai lehetnek a 23 éves Babosnak, aki februárban a budapesti verseny negyeddöntőjében 6:4, 2:6, 6:1-re verte a bombaerős ütéseiről ismert ellenfelét, majd a trófeát is elhódította. Parmentier szintén részt vett a BOK Csarnokban rendezett tornán, és a nyolcaddöntőig jutott.

A 7 669 423 dollár összdíjazású floridai női viadal tavalyi győztese – akárcsak a vasárnap befejeződött Indian Wells-i tornáé – a fehérorosz Viktorija Azarenka, aki decemberben szült, és csak később folytatja pályafutását, így nem védheti meg címét.

A férfiaknál – ahol 6 993 450 dollár az összdíjazás – az Indian Wells-i bajnok Roger Federer a favorit, annál is inkább, mert a világelső Andy Murray és a címvédő Novak Djokovic is visszalépett könyöksérülés miatt. A francia Jo-Wilfried Tsonga gyermekének közelgő születése miatt nem utazott el Miamiba.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Babos és Federer egy irányba tart
Az <a href="https://www.m4sport.hu/2017/03/20/a-tundermese-folytatodik-federer-indian-wells-bajnoka/" target="_blank">Indian Wellsben győztes Roger Federer</a> a tizedikről a hatodik helyre lépett előre a férfi teniszezők világranglistáján, Babos Tímea pedig a női rangsorban javított.
Tenisz
A tenisz Mozartjai
Harminckilencedik egymás elleni összecsapását játszotta Roger Federer és Rafael Nadal az Indian Wellsben zajló férfi keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében, melynek apropóján készült az alábbi összeállítás a két legenda legnagyszerűbb találkozóiról.
Tenisz