Musorujsag
Élő Eredmények

Webber szerint Vettel nyer Ausztráliában

Daily Mail
A korábbi csapattárs, Mark Webber úgy érzi, Sebastian Vettel győzelmét hozza majd a hétvégi Ausztrál Nagydíj, a Ferrari pedig a folytatásban is harcban lesz a Mercedesszel, hiszen végre felkészült arra, hogy a végső sikerért küzdjön.
Mark Webber és Sebastian Vettel (Fotó: XPB Images) Mark Webber és Sebastian Vettel (Fotó: XPB Images)

A vörösök biztató eredményeket értek el a felkészülési időszak alatt, ezzel pedig több szakembert is meggyőztek. Persze vannak olyanok is, akik „nem dőlnek be” a látottaknak, mondván a Mercedes még nem mutatta meg, mire képes valójában, és a Red Bull is rejtőzködött. Ráadásul a Ferrari az elmúlt években is jónak tűnt a tesztek alatt, végül azonban nem tudott a bajnoki címért küzdeni.

Ez Mark Webbernek is eszébe jutott, a korábbi Red Bull-pilóta azonban úgy érzi, idén nem lesz hiábavaló a vörösök – és a csapat esélyei – körüli felhajtás. „A Ferrari mindig jó volt abban, hogy erős teljesítményt nyújt a tesztek alatt, az üres lelátók előtt” – kezdte a kilencszeres futamgyőztes. „Aztán elindult a szezon és bekerült a képe az olaszos hatás, ilyenkor pedig pánikba estek és elkezdtek furcsa dolgokat csinálni” – folytatta a múlt felelevenítését.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A jelent viszont másnak érzi. „Azt hiszem, Vettel fog nyerni” – tippelte meg az Ausztrál Nagydíj végeredményét. „Az előző szezonokban Lewis (Hamilton) sokkal kényelmesebben érezte magát az autójában, mint most. Korábban a Mercedes sokkal dominánsabbnak tűnt az év ezen szakaszában. A Ferrarinak remekül sikerült az előszezon, a csapat előbb tart, mint gondoltuk. A Red Bull is ott van, szóval szoros lesz. Ez a három topcsapat hasonló szinten lehet” – magyarázta.

Webber korábbi csapatáról is beszélt, melynek véleménye szerint nehéz dolga lesz, ha le akarja győzni a Mercedest és a Ferrarit, ugyanakkor az esély adott számukra, pilótapárosuk pedig (az egyre tapasztaltabbá és összetettebbé váló Daniel Ricciardo valamint a fiatal reménység, Max Verstappen) kiemelkedő, ami előny lehet számukra.

„Verstappen a sötét ló. A korához képest fenomenális. Ott van benne a minden áron győzni akarás és az arrogancia is. Jól teljesít, legyenek bármilyenek a körülmények. Olyan, mintha lassított felvételen keresztül látná a dolgokat, és lenne ideje reagálni. Nagyon jó őt nézni. A Red Bull estében a Renault-motor lehet a döntő, az, hogyan bírja majd a szezon során. Ez az egyetlen tényező, ami miatt aggódom értük. A Mercedes és a Ferrari között nehezen tudok választani. Izgalmas lesz” – jelezte.

Max Verstappen (Fotó: Bearne / XPB Images) Max Verstappen (Fotó: Bearne / XPB Images)

További tartalmak