Musorujsag
Élő Eredmények

A keleti élcsapatoknak nem tetszik a rájátszás rendszere

MTI
Kritizálják a rájátszás lebonyolításának rendszerét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának élcsapatai.

A 2013/14-es idény óta érvényben lévő szabályok szerint mindkét főcsoporton a két-két csoport (divízió) első három-három helyezettje, illetve két-két szabadkártyát kapott együttes jut a rájátszásba. A csoportelsők játszanak a szabadkártyás együttesekkel, míg a csoportok 2. és 3. helyezettjei divízión belül egymással küzdenek meg a továbbjutásért.

A rendszert tulajdonképpen bevezetése óta érték kritikák, melyek most azért erősödtek fel, mert a Metropolitan csoport jelenlegi első három helyezettje, a Washington Capitals, a címvédő Pittsburgh Penguins és a Columbus Blue Jackets a Keleti főcsoport egészéből kiemelkedik, s a három csapat közül az egyik biztosan nem juthat majd be a rájátszás második körébe sem.

„Nem hiszem, hogy erre találták volna ki a rendszert. Nem gondolom, hogy az volt a cél, hogy ez megtörténjen” – hangsúlyozta Jarmo Kekäläinen, a Columbus főigazgatója.

„Ez minden idők legnagyobb hülyesége. Egyszerűen nem működik” – fogalmazott Daniel Winnik, a Capitals támadója.

A címvédő pittsburgh-iek részéről a kapus Marc-Andre Fleury szólalt meg a kérdésben, aki szintén nem ért egyet a mostani formulával, ugyanakkor lényegesen engedékenyebben fogalmazott Winniknél:

„Rendkívül furcsa a mostani rendszer a rájátszásban, hiszen már az első körben a liga egyik legjobb csapatával kell játszani. Ám ha győzni akarsz, akkor valamikor meg kell küzdened a legjobb csapatokkal, így igazából mindegy, hogy az első, a harmadik vagy a negyedik fordulóban, akkor is nyerned kell. Nincs könnyű út a végső sikerig.”

A Keleti főcsoportból a három említett együttes már biztosan a rájátszás résztvevője, a Nyugatiban egyedül az éllovas Chicago Blackhawks helye garantált a playoffban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Téli olimpia? Köszönjük, nem!
Gary Bettman, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) első embere szerint a dolgok jelenlegi állása alapján arra kell számítani, hogy az NHL-ben szereplő játékosok nem lesznek ott a jövő évi pjongcsangi téli olimpián.
Jégkorong
Jegesmedvét fogadott örökbe a jégkorongszövetség
Bővült a jégkorongozók családja, miután a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) legnépszerűbb tagja, Csúszka örökbe fogadott egy jegesmedvét a Fővárosi Állat- és Növénykerttől. Természetesen az új rokon, Belij nem lesz ott a hamarosan kezdődő felkészülési mérkőzéseken a férfi válogatott mellett, de távolról szorít a csapatnak.
Jégkorong