Musorujsag
Élő Eredmények

Podolski visszavonult a válogatottól, mégis ott lesz a 2018-as vb-n

MTI
A válogatottól visszavonuló Lukas Podolski úgy tervezi, hogy ott lesz a jövő évi, oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, és szurkolóként segíti majd a német válogatottat.

A szerda (ma) este, az angolok ellen a Nationalelfben 130., egyben utolsó mérkőzését játszó futballista erről abban a köszönőlevélben írt, amelyet a drukkereknek címzett, s amelyet a Bild című lap közölt.

A 31 éves Podolski úgy fogalmazott, a szurkolók szeretete és támogatása mindig nagyon fontos volt számára 13 éves válogatottbeli pályafutása során, motiválták őt, s emiatt mindig sikerre tört.

Joachim Löw szövetségi kapitány egy interjúban úgy jellemezte Podolskit, hogy ő „a napsütés a csoportban”, s reméli, hogy karrierje befejezése után is a futballban marad.

A világbajnok játékos – aki kapitánya lesz a német válogatottnak a 20.45 órakor kezdődő, dortmundi felkészülési mérkőzésen – a szezon végén a török Galatasaraytól a japán bajnokságban szereplő Vissel Kobéhez szerződik.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fordulhat a történelem kereke a portugálok ellen
Március 25-én Lisszabonban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőmérkőzésen Portugália legjobbjai ellen. Az összecsapás előtt összegyűjtöttünk egy rövid statisztikát, miként alakultak a magyarok eddigi mérkőzései a luzitánok ellen.
Magyar futball
Komplett tengely dőlt ki a németeknél
Mesut Özil, Julian Draxler és Mario Gomez sem játszhat a német labdarúgó-válogatottban szerdán, amikor a világbajnok csapat az angolokat fogadja barátságos mérkőzésen.
Külföldi futball
Megtartotta első edzését Lisszabonban Bernd Storck
A portugálok elleni vb-selejtezőre készülő válogatott hétfőn megérkezett Lisszabonba, ahol kedd délelőtt - <a href="https://telesport.cms.mtv.hu/2017/03/19/hetfon-egeszul-ki-a-valogatott-kerete/" target="_blank" rel="noopener">már a teljes keretnek</a> - megtartotta első edzését Bernd Storck szövetségi kapitány.
Magyar futball
Apja nyomdokain Justin Kluivert
Patrick Kluivert, a holland válogatott egykori világhírű csatárának fia januárban mutatkozott be hazája első osztályú felnőtt bajnokságában, az Eredivisie-ben, ahol tizenegyedik találkozóján első gólját is megszerezte, lekörözve ezzel édesapját.
Külföldi futball