Musorujsag
Élő Eredmények

Vinícius családja is Lisszabonba utazott

MTI
Vinícius Paulo saját bevallása szerint gyorsan beilleszkedett a magyar labdarúgó-válogatottba.

„Könnyű és jó döntés volt – mondta a magyar állampolgárság megszerzéséről a Videoton FC brazil születésű védője. – Nagyon jól érzem magam a válogatottnál, a játékosok azonnal befogadtak és mindent megtettek, hogy könnyedén beilleszkedjek”.

A nemzeti együttes soron következő mérkőzéséről, az Európa-bajnok portugálok elleni, szombati világbajnoki selejtezőről úgy vélekedett, hogy nagyon nehéz feladat vár a csapatra Lisszabonban, de fizikálisan és mentálisan is készen állnak a játékosok és személy szerint ő is. Hozzátette: a szakmai stáb megfelelő tervvel készült a találkozóra, azt azonban mindenkinek százszázalékosan kell végrehajtania ahhoz, hogy bravúrt sikerüljön végrehajtani.

Elárulta, nagyon fontos nap lesz az életében a szombati, így családja is elutazott a portugál fővárosba, hogy a helyszínen tekintse meg esetleges válogatottbeli debütálását.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton 20.45-től a Benfica stadionjában mérkőzik Portugáliával, amelyet győzelem esetén megelőzne, így „féltávnál” a pótselejtezőt érő második helyen állna. Ugyanakkor vereség esetén ötpontos hátrányba kerülne aktuális ellenfelével szemben, azaz messze kerülne a 2018-as, oroszországi világbajnokságtól. A csoportot Svájc vezeti százszázalékos teljesítménnyel.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sérülés okoz gondot a válogatottnál
Fiola Attila térdsérülése kiújult, emiatt erősen kétséges a játéka szombaton a portugálok elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen.
Magyar futball
Kontrajátékra számítanak a portugálok
A magyarok legfőbb erőssége a csapategység - hangzott el a portugál csapat csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján, amelyen a luzitánok középpályása, Pizzi hozzátette azt is, kontrajátékra számítanak a mieinktől a szombati, az M4 Sport és m4sport.hu által közvetített vb-selejtezőn.
Magyar futball
Így örült a "kicsik" sikerének a felnőtt válogatott
A napi két edzés mellett is kerített sort a <a href="https://www.m4sport.hu/2017/03/23/hosszabbitasban-szerzett-szabadrugasgollal-gyoztek-az-u17-esek/" target="_blank" rel="noopener">17 éven aluliak meccsének</a> megnézésére a Portugáliában készülő A-válogatott, amely úgy örült a "kicsik" sikerének, mintha legalábbis maguk szereztek volna gólt. Reméljük szombaton az U17-esek tapsolnak majd a nagyok győzelmet érő góljának.
Magyar futball
Hosszabbításban szerzett szabadrúgásgóllal győztek az U17-esek
U17-es válogatottunk sokáig egygólos hátrányban futballozott, de a hajrában maga javára fordította az oroszok elleni mérkőzést a hazai rendezésű elitkörben. A találkozó hőse a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik volt, aki előbb a 74. percben, majd a hosszabbításban is szabadrúgásból talált a kapuba.
Magyar futball
Bogdán Ádám látja a jövő válogatottjait
Rehabilitációjának felénél jár Bogdán Ádám, aki két-három napra látogatott haza Liverpoolból. A térdsérüléséből lábadozó hálóőr látja a jövő válogatottjait, a portugálok ellen pedig már Angliából drukkol a társaknak. A kapust a magyar U17-es válogatott oroszok elleni meccsének szünetében kapta mikrofon- és lencsevégre az M4 Sport.
Külföldi futball
Guzmicsék öt fok alatt már nem játszanak bajnokit
<a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/06/atment-az-orvosin-es-alairt-guzmics-spanyolorszagban/" target="_blank" rel="noopener">Januárban egy évre írt alá</a> a legutóbb a kínai első osztály kilencedik helyén végzett Jenpien Fuende együtteséhez a 22-szeres válogatott védő, Guzmics Richárd. A Haladás és a lengyel Wisla Kraków volt játékosa csapata első bajnokiján megsérült, így lemarad a szombati Portugália–Magyarország világbajnoki selejtezőről. Ezt leszámítva remekül érzi magát Kínában.
Külföldi futball