Musorujsag
Élő Eredmények

Nem akarja elkapkodni az angolok számára oly fontos kérdést Southgate

MTI
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya még nem tudja, hosszú távon ki legyen a nemzeti csapat kapitánya.

A szakvezető azt követően beszélt minderről, hogy a Németország elleni, szerdai felkészülési mérkőzésen Gary Cahill személyében az elmúlt hat találkozón már a negyedik különböző csapatkapitány vezette ki a pályára a háromoroszlánosokat.

„Szeretnék még időt hagyni magamnak, hogy átgondoljam, mi a legjobb forgatókönyv. Legutóbb Gary vezette a csapatot, de tudom, hogy eltiltása miatt a vasárnapi selejtezőn nem játszhat, így akkor biztosan valaki más fogja megkapni a karszalagot. Voltak rajta kívül mások is a pályán, akik a játékukkal vezérré léptek elő” – mondta a szövetségi kapitány. Hozzátette, a vasárnapi, Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn vélhetően a kapus Joe Harté lesz a megtiszteltetés.

A kapitánykérdés azok után került elő Angliában, hogy a korábban a tisztséget birtokló Wayne Rooney és Jordan Henderson sérülés miatt nem állhat a válogatott rendelkezésére.

Az angolok a szerdai felkészülési mérkőzésükön 1-0-ra kaptak ki Németországtól, a vb-selejtezős csoportjukat négy forduló után kétpontos előnnyel vezetik Szlovénia előtt.

További tartalmak