Musorujsag
Élő Eredmények

Őszintén vallott érzéseiről és terveiről a Roma vezérfarkasa

Őszintén vallott érzéseiről és terveiről a Roma vezérfarkasa

m4sport.hu/goal.com
Hosszú pályafutást tudhat magáénak az AS Roma legendás labdarúgója, Francesco Totti, a 40 éves támadónak azonban van hiányérzete a karrierjét illetően. A világbajnok futballista elárulta, mi az, amit megbánt az évek során, és jövőbeni terveibe is betekintést engedett.

Francesco Totti már 13 évesen a Roma futballistája volt. Három évet játszott a Farkasok utánpótlás csapataiban, és 16 volt, amikor tagja lett az első csapat keretének, melyet azóta is hűen szolgál.

A Real Madrid galaktikus projektje azonban még őt is megingatta annak idején. A Blancóknál ugyanis olyan világklasszisok játszottak, mint Raúl, Iker Casillas, Zinédine Zidane, Luis Figo, Robeto Carlos és David Beckham, ám Totti leginkább a brazilok kétszeres világbajnok csatárzsenijével, Ronaldóval szeretett volna egy csapatban játszani.

Elmondása szerint ma már bánja, hogy elszalasztotta a lehetőséget. „Évekkel ezelőtt nagyon közel voltam ahhoz, hogy a Real Madrid játékosa legyek. Akkor komolyan fontolóra vettem, hogy elhagyom Romát a Blancók kedvéért” – nyilatkozta Totti az L’Intervistának.

„Soha nem lettem volna képes más olasz csapatba igazolni, mert tisztelem a Roma-szurkolókat. Végül hűséges maradtam a klubhoz, de két dolgot nagyon sajnálok. Az egyik, hogy nem játszhattam együtt a brazil Ronaldóval, valamint azt, hogy nem nyertem Bajnokok Ligáját a Romával” – vallott őszintén érzéseiről a veterán támadó, aki egyre kevesebb játéklehetőséget kap a Farkasoknál.

Többnyire már csak a padról nézi csapata meccseit az AS Roma ikonja – Fotó: EPA/ANGELO CARCONI

Tottinak a mostani már a 25. szezonja a Romában, ám míg a 2015/16-os idényt – akkor 13 bajnokin játszott – megelőzően rendre alapembere volt együttesének, a mostani kiírásban csupán 11 bajnokin lépett pályára.

A világbajnok futballista természetesen érzi, hogy pályafutása végéhez közeleg, így érlelődik benne a végső döntés. „Folyamatosan töröm a fejem azon, hogyan tovább, és már majdnem meg is hoztam a végleges döntésemet, amivel azonban kivárok májusig vagy júniusig. Az azonban bizonyos, hogy nem szeretnék edző lenni, mert nem vonz, hogy 30 zsivány, dörzsölt játékossal kelljen farkasszemet néznem. Jelenleg négy lehetőséget tartok elképzelhetőnek: folytatom a focit, mint a Roma játékosa vagy vezető leszek a klubnál, valamint játékosügynök is lehetnék, mert valamelyest értek a focihoz. Az sem kizárt azonban, hogy a szezon végén visszavonulok és valami teljesen másba kezdek.”

Hogy vajon benzinkutat nyit-e, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy évekkel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy ha nem labdarúgó lett volna, akkor minden bizonnyal benzinkutasnak áll.

Totti minden sorozatot figyelembe véve mindeddig 775 alkalommal lépett pályára a Roma színeiben, ezeken a mérkőzéseken pedig 306-szor volt eredményes és 123 gólpasszt adott. A 2000/2001-es idényben bajnoki címet ünnepelhetett a Farkasokkal, míg kétszer Olasz Kupát (2006/07, 2007/08) és Olasz Szuperkupát (2001/02, 2007/08) nyert az együttessel. A 2006/07-es bajnoki szezonban 26 góllal lett a Serie A gólkirálya, 2000-ben és 2003-ban pedig az év játékosának választották Olaszországban.

Legnagyobb sikerét kétségtelenül az olasz válogatottal aratta 2006-ban, amikor megnyerte a németországi világbajnokságot.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fájdalomcsillapítóval teszik magukat tönkre a focisták (is)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség korábbi vezető orvosa, Jiří Dvořák hívta fel a figyelmet a profi labdarúgókra leselkedő egyik legnagyobb veszélyre: a fájdalomcsillapítók és a nem szteroid gyulladásgátló szerek káros hatásaira.
Külföldi futball
Az UEFA elővette a Barcát, a PSG ellen látottak miatt
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 19 ezer euróra (5,9 millió forint) büntette az FC Barcelonát, mivel a csapat szurkolói a pályára berohanva ünnepelték a Paris Saint-Germain elleni, drámai Bajnokok Ligája-továbbjutást.
Bajnokok Ligája
Vajon ki győzte le Hosszú Katinkát a Duna Arénában?
Az Őrangyalok Ligája a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság közeledtével egy különleges álmot valósított meg: Noel és Médea Sztella, egy győri testvérpár együtt edzhetett és úszhatott Hosszú Katinkával és Shane Tusup-pal a budapesti Duna Arénában.
Sportok
Végre itt a tavasz, a szabadban sportolás ideje
Egy hónapja még a mínuszoktól dideregve, a Balaton befagyott vízén sportolhattunk. Mostanra pedig már a kabátokra sincs szükség, hiszen végre megérkezett a tavasz és lehet a szabadban is sportolni. A futás és biciklizés mellett már a szabadtéri kondigépeket is birtokukba vehetik azok, akik unják a edzőtermeket. Az m4Sport.hu stábja egy személyi edzőt is megkérdezett, mire fektessünk nagy hangsúlyt, ha szabadtéri sportolásra adjuk a fejünket.
Sportok
Magyarázatot vár Benzema a mellőzésére
A Real Madrid francia válogatott támadója, Karim Benzema magyarázatot vár Didier Deschamps szövetségi kapitánytól, miért hagyta ki őt a nemzeti csapat Luxemburg elleni keretéből.
Külföldi futball
Kovács Kokó: Ilyen mélyen még soha nem volt a magyar ökölvívás
<div>Kendőzetlenül kritizálta a magyar ökölvívást Kovács Kokó István a <a href="http://kesport.hu/2017/03/24/koko-szerint-soha-nem-volt-ilyen-melyen-a-hazai-okolvivas/" target="_blank">Kesport TV legfrissebb videójában</a>. Szerinte nagyon nagy a baj.</div>
Ökölvívás