Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez kapta az év első büntetését

GPUpdate
A Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez kapta a szezon első büntetését, miután a megengedetnél gyorsabban hajtott a boxutcában az Ausztrál Nagydíj első edzésén.
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Magyar idő szerint péntek hajnalban „hivatalosan” is kezdetét vette a 2017-es szezon, nem sokkal később pedig az első büntetés is befutott: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Force Indiának küldött ki egy „csekket”, miután versenyzőjük túl gyors volt a boxban.

Melbourne-ben 60 km/órával lehet végigmenni a boxutcán, a mexikói pedig 61,6-tal hajtott az egyik kiállása során, amiért 200 eurós büntetést kapott (ezt hivatalosan a csapat fogja kifizetni).

Ausztráliában egyébként a monacói és a szingapúri pályához hasonlóan – az aszfaltcsík jellege miatt –szigorúbb a boxutcai sebességgel kapcsolatos megkötés, a többi helyszín esetében ugyanis a 80 km/órás határ átlépése után büntetnek az FIA versenyigazgatói.

Ami Pérezt illeti, a pilóta közepesen kezdte a hétvégét, hiszen a 10. leggyorsabb kör volt az övé, hátránya pedig 2 másodperc az élen álló Lewis Hamiltonnal szemben.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak