Musorujsag
Élő Eredmények

Megbüntetik Strollt

Williams, GPUpdate
Büntetés vár Lance Strollra a délelőtti balesete után. Az újonc a harmadik edzés végén törte össze Williamsét.
Lance Stroll balesete (Fotó: Formula1.com) Lance Stroll balesete (Fotó: Formula1.com)

Minden kezdet nehéz, a 18 esztendős Lance Strollé meg aztán különösen. A kanadai versenyző pechjére éppen egy olyan szezonban mutatkozik be a királykategóriában, melyben hirtelen másodperceket gyorsultak az autók, és hiába a rendkívüli téli felkészülése (apja támogatásának köszönhetően a világ számos pályáján tesztelhetett egy 2014-es autóval), egyelőre inkább hibáival kerül a figyelem középpontjába, mintsem tempójával.

A téli teszteken látott balesetei után Ausztráliában jött az újabb: a szombat délelőtti harmadik szabadedzésen túl rámenősen gyorsított ki a 10-es kanyarban, és autója hátulja a falnak koccant. „A hátsó rész és a váltó cseréje, sérült első felfüggesztés és szárny – a csapat teljes gőzzel dolgozik, hogy elkészüljön” – sorolta a károkat a Williams a baleset után.

Miután a váltócsere csak a pénteki napon engedélyezett, Strollra máris egy 5 rajthelyes büntetés vár. Azt egyelőre nem tudni, az időmérős szereplése veszélyben van-e, ám a csapata már csak azért sincs könnyű helyzetben, mert a hírek szerint még mindig kevés tartalékalkatrésze van, így túl sok vezetői hiba továbbra sem fér bele náluk.

 

További tartalmak