Musorujsag
Élő Eredmények

Melbourne, időmérő: Az első három nyilatkozata

Boxutca
Véget ért a szezon első kvalifikációja, melynek eredményével az első háromban mindenki elégedett lehet: Lewis Hamilton megszerezte a rajtelsőséget, Sebastian Vettel lőtávolba került a címvédő istállóhoz, Valtteri Bottas pedig három tizeden belül maradt első mercedeses időmérőjén. Nézzük, hogyan értékeltek ők maguk!
Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB Images) Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Eddig fantasztikus a hétvégénk! Hihetetlen érzés már tizenegyedik alkalommal ide jönni. Olyan, mintha tegnap lett volna, hogy 2007-ben ide utaztam életem első versenyére. Hosszú utat tettem meg azóta, és roppant büszke vagyok a mostani csapatomra. Megváltoztak a szabályok, és ez mindenkit kihívások elé állított, de a srácok keményen dolgoztak, hogy jó autót építsenek nekünk. Valtteri is remek munkát végzett. Ez volt az első időmérője és jól teljesített. Már várom a futamot, szerintem most szoros az állás. Idén erre számíthatunk. Holnap természetesen nyerni szeretnénk. Meg szeretném mutatni, hogy kifizetődő volt a sok munka, amit a tesztekbe és hétvégébe öltünk.”

Sebastian Vettel (Ferrari) – 2. hely

„Nagyon jó autónk van, nagyon jól működünk csapatként és folyamatosan fejlődünk. Jó látni, hogy bejönnek a húzások, és működik az autó. Tegnap vegyes napunk volt, de magabiztosak voltunk az autóban. Nem voltam teljes mértékben elégedett a körömmel, főleg az elejével. Lewis nagyon jó kört futott, szóval nem hiszem, hogy elérhető volt a pole, bármennyire is szerettem volna. Holnap már tehetünk valamit a futamon. Az autót jó vezetni, sokat fejlesztettünk rajta, jobban működik, mint tegnap. Várom a versenyt! Hosszú telünk volt sok változással. A csapat is változott az elmúlt 12 hónap során, de szerintem ez az előnyünkre vált. Hosszú az út ide Ausztráliába, de mindenki nagyon motivált, és izgatottan várja a holnapi napot.”

Valtteri Bottas (Mercedes) – 3. hely

„A harmadik hely azért nem ideális, összességében nem vagyok elégedett, viszont büszke vagyok a csapatra. Arra, amit Lewis is mondott. A teljesítményükre, és arra, amilyen autót építettek. A felkészülési folyamatnak én csak egy kis részét láttam, de boldog vagyok, hogy a sok munka kifizetődött és az élen harcolhatunk. Úgy tűnik, szoros lesz a verseny. Nekem nem sikerült tökéletes köröket futnom, ezért nem vagyok maximálisan elégedett, de a nagy nap holnap lesz, és csak az számít majd. A rajtoknál jók lehetünk, szóval bízom abban, sikerül azt hoznunk, amit a gyakorlásokkor, majd tiszta futamunk lesz, és sok pontot szerzünk.” 

Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images) Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak