Musorujsag
Élő Eredmények

Olimpiai bajnok is az 1500 magyar vonuló közt Lisszabonban

MTI/M4 Sport
Mintegy 1500 vendégszurkoló együtt indult a lisszaboni Estádio da Luz-ba, ahol az Európa-bajnok Portugália lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyar drukkerek békésen gyülekeztek helyi idő szerint 16 órától, majd 17 óra után néhány perccel egy kifeszített Magyarország feliratú drapéria mögött indultak a Benfica arénájába, amely mintegy három kilométerre volt a kiindulási ponttól.

A magyarok néhány pirotechnikai eszközt is begyújtottak, illetve Lengyelországot is éltették a vonulás során.

A gyülekezőponton olyan ismert sportoló is feltűnt, mint Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, aki Londonban Kökény Rolanddal lett aranyérmes 1000 méteren. Az UTE 30 éves versenyzője társaival együtt keddig éppen Portugáliában edzőtáborozik. Mint mondta, sportolóként pontosan tudja, mit jelent a szurkolók biztatása, így teljesen természetes, hogy kilátogatnak a találkozóra.

A stadionban elvileg 3000 magyar szurkoló lesz a lelátókon.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Puszit küld a magyaroknak a portugál védő
Az M4 Sport stábja megszólaltatta Marco Caneirát, a korábbi 25-szörös válogatott labdarúgót A Sporting, a Benfica, a Bordeaaux, a Valencia, az Internazionale, a Reggina és a Videoton korábbi játékosa nem felejtette el a magyar csapat szurkolóit.
Magyar futball
A piac bízik a magyarok sikerében
A Fény utcai piacon járva kérdezősködtünk, ki milyen reményekkel várja a portugál-magyart. Ahogy lenni szokott, széles skálán mozogtak a válaszok. Volt, aki szerint kudarcra van ítélve a csapat az Európa-bajnok otthonában, mások talán túlzott elvárásokkal vannak a szombati meccs felé, de a szurkolók jellemzően pozitívan tekintenek a vb-selejtező elé.
Magyar futball
Ezúttal fehérben a portugálok ellen
A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása után hivatalossá vált, Szalai Ádámék talpig fehérben veszik fel a küzdelmet Lisszabonban az Európa-bajnokkal.
Magyar futball
Ezeket mindenkinek tudnia kell a portugál-magyarról
Ott voltunk, mikor a magyar csapat megérkezett Lisszabonba, ott voltunk a napi két edzésen, ott voltunk a portugálok és persze a mieink sajtótájékoztatóin, és ott leszünk a szombaton 20:45-kor kezdődő vb-selejtezőn is, amit élőben közvetít az M4 Sport és az m4sport.hu is.
Magyar futball
A számok Ronaldóék mellett szólnak – de meddig?
Kevés olyan válogatott van világszerte, amellyel szemben nem lehet büszke mérlegére a magyar labdarúgó-válogatott. Nos, Portugália ilyen. A luzitánokat egyszer sem győzték le eddig a magyarok, sőt, tétmeccsen csupán egyszer úsztuk meg három kapott gól alatt, a tavalyi fergeteges Eb-meccsből viszont erőt meríthetnek a fiúk. Egy kis portugál-magyar múltidézés.
Magyar futball