Musorujsag
Élő Eredmények

Palmer: Az autó rettenetes volt!

Motorsport
A Renault pilótája, Jolyon Palmer autóját okolja az időmérőn nyújtott gyenge teljesítményért. Úgy érzi, a tegnapi baleset óta versenygépe „rettenetesen” viselkedik.
Jolyon Palmer (Fotó: XPB) Jolyon Palmer (Fotó: XPB)

Palmer a második szabadedzésen törte össze autóját, amit a Renault szerelői kemény munkával ismét harcképessé varázsoltak, ám a folytatás sem volt sokkal szerencsésebb a fiatal pilóta számára. A harmadik edzésen csak 19. volt, az időmérőn pedig ő bizonyult a leglassabbnak (még a 19. helyezettől is két másodpercet kapott), igaz, autója nem volt tökéletes állapotban.

„Az első nekifutás alatt gondok voltak az üzemanyagrendszerrel” – nyilatkozta. „A második köröm volt az első a hétvége során, amit az ultralágy abronccsal futottam, és őszintén mondom, az autóm rettenetes volt. Tegnap nagyon jónak tűnt mielőtt ütköztem. Akkor rontottam, de előtte nagyon elégedett voltam, és következetes időket futottam” – magyarázta.

„Mára sikerült összerakni az autót, amiért köszönettel tartozom a srácoknak, de igazából ez most katasztrofális volt. Egy másodperccel elmaradtam az első szabadedzésen futott második körömtől, ami szörnyű. A fékek szörnyűek, az egyensúly szörnyű és a tapadás is szörnyű”– panaszolta.

A brit gondjait leszámítva a Renault valóban biztatóan kezdett: a szabadedzéseket jó tempóval abszolválták, Nico Hülkenberg pedig az időmérő második szakaszába is bejutott, sőt jó esélye volt arra, hogy az utolsóig is elérjen. A német holnap a 12. helyről vághat majd neki a futamnak, tehát a pontszerzés sem tűnik elérhetetlennek. Palmer egyébként a 19. pozícióból startolhat majd, az előtte végző Lance Stroll ugyanis váltócsere miatt hátrasorolásos büntetést kap.

Jolyon Palmer (Fotó: XPB) Jolyon Palmer (Fotó: XPB)

További tartalmak