Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Ha megnyílik egy kis rés, biztosan megpróbálom!

FIA, Motorsport-Total
Megpróbálja megismételni tavalyi remek rajtját Sebastian Vettel. Úgy érzi, lehet esélye a győzelemre!
Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

„Hogyhogy meglepetés?” – kérdezett vissza meglepetten Sebastian Vettel, amikor fölvetették neki, a Scuderia meglepően közel van a Mercedeshez. Elmondása szerint közel 0,3 másodperces hátránya reálisnak mondható, jóllehet utolsó Q3-as körében elkövetett pár hibát.

„Tudtuk, hogy nagyjából itt lehetünk, ha minden jól sikerül. A Mercedes dominált az elmúlt években, és reméljük, hogy ezúttal változást hozhatunk” – bizakodott.

Mert a német bizony hiszi, Hamilton meggyőző pénteki hosszú etapjai ellenére is lesz esélye a győzelemre vasárnap. Mindenekelőtt a jó rajtjában bízik, amely egy éve ugyanitt már egyszer helyzetbe hozta. Akkor a stratégiát szúrta el csapata. „Az autónk nem sokkal lassabb. Tegnap nem volt jó napunk, de ma sokkal jobbnak éreztem, az egyensúly is rendben volt, tehát a versenyen is jobbak leszünk. Remélem, összejön egy jó rajt, amivel átvehetjük a vezetést. Aztán megpróbáljuk irányítani a versenyt. Talán megnyílik előttem egy kis rés… Ha így lesz, biztosan megpróbálom!”

Erre már csak azért is szüksége lenne, mert az előjelek szerint sok előzésre nem számíthatunk Melbourne-ben, és ha az élre állna, esetleges tempóhátránya sem számítana. „Jól felkészültünk a rajtokból. Eleinte kicsit vakon fogunk menni, majd kiderül, jól sikerül-e vagy sem. Remélem, hogy tartani tudom magam a hagyományokhoz: tavaly jól sikerült a rajt a második helyről. De az új szabályok miatt nincs garancia semmire. Kimi a negyedik helyen van, és remélem, mindketten jól indulunk, és kihívás elé állíthatjuk a Mercedest már az első kanyarban. De a verseny hosszú lesz, és ez az első futam az évben. Balul sülhet el egy kiállás, lehetnek biztonsági autós fázisok is. Sosem tudhatjuk.”

Ami a statisztikákat illeti, Vettel mindenesetre nincs rossz helyzetben. Ausztráliában az elmúlt hét versenyen mindössze kétszer nyert az első rajtkockából induló. Igaz, a második pozíció is ugyanennyi elsőséget hozott.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek