Musorujsag
Élő Eredmények

NBA-sztárok a magyar válogatott ellen

MTI
Az összes NBA-ben szereplő játékos vállalta a részvételt a címvédő spanyoloknál a szeptemberi férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, melynek kolozsvári csoportjában szerepelnek a magyarok is.

A bb1.hu szaklap vasárnapi tájékoztatása szerint Sergio Scariolo szövetségi kapitány közölte, hogy a legerősebb kerettel vágnak neki a kontinenstornának, miután az összes klasszis játékosuk rendelkezésre áll.

Jelezte részvételét az Eb-n a 2006-os vb, továbbá a 2009-es és 2015-ös Eb legjobbjává választott Pau Gasol (San Antonio Spurs) és öccse, Marc (Memphis Grizzlies), aki két év kihagyás után tér vissza a nemzeti csapatba. Nikola Mirotic (Chicago Bulls) és Serge Ibaka (Toronto Raptors) szintén játékra jelentkezett, de a szabályok értelmében csak egyikük lesz bevethető, mivel mindketten honosított játékosok. Ibaka a 2011-es Eb-n, a 2012-es olimpián és a 2014-es világbajnokságon, míg Mirotic a 2015-ös Eb-n és a tavalyi olimpián erősítette a spanyolokat, akik bronzérmet nyertek Rióban.

A magyar férfi válogatott 1999 után léphet pályára ismét Eb-n, miután a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. Stojan Ivkovic szövetségi kapitány csapata a spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze a kolozsvári Polyvalent Csarnokban.

A 40. Eb augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra utóbbi városban kerül sor.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Massa az üldözőboly élén: Nem is rossz egy öregfiútól!
Miután már a rajtnál teljesítette legfőbb célját a mai versenyre, Felipe Massa körei viszonylag eseménytelenül teltek, az eredmény és az értékes pontok azonban kárpótolták a rutinos brazilt, akinek eredetileg „ott sem kellett volna lennie” a rajtrácson.
Ausztrál Nagydíj
Szoboszlai hihetetlen rúgótechnikája
Szoboszlai Dominik csapatkapitányhoz méltó módon a hátán vitte a magyar U17-es válogatottat a magyarországi Európa-bajnoki elit selejtezőkörben. A Salzburg játékosa az oroszok és a norvégok ellen is a hosszabbításban döntött, előbbin két szabadrúgásgólt, utóbbin pedig egy legurítást követő remek tekerést láthattunk tőle.
Magyar futball
Lovak nélkül készülnek a fogathajtók
A világ legjobbjai közé tartozó magyar fogathajtók ezúttal kedvenc állataik nélkül készültek a megméretésre. Az alábbi videóra kattintva többek között Lázár Zoltán és Dr. Lénárt Ágota is választ ad a felvetődő kérdésekre.
Lovassportok
Szoboszlai az Eb-re lőtte az U17-eseket
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra, miután az elitkör 3., záró fordulójában 1-0-ra legyőzte a norvég együttest Telkiben.
Magyar futball