Musorujsag
Élő Eredmények

Közel egymillió ember nézte a portugál-magyart az M4 Sporton

m4sport.hu
Erős hétvégét zárt az M4 Sport: a 2016-os Európa Bajnokságon, és az Olimpián tapasztalt nézettségek jellemezték ezt a hétvégét. 994 ezren szurkoltak a magyar válogatottnak, szombaton, de a vasárnap a Forma-1 első futama is a televízió-képernyők elé ültetett 360 ezer sportrajongót.

Pénteken a Szomszédok gazdagréti kalandjainak az M3-on 218 ezres és 196 ezres nézettsége volt, majd a második szériánál tartó Csak színház és más semmit 192 ezer fő nézte a Dunán.

Szombaton az M4 Sport messze kiemelkedett közönségarányával a sportcsatornák közül, teljes napon 9,1%-ot, főműsoridőben pedig 13,5%-ot produkált (SHR, 4+), és a teljes piacon is a legmagasabb volt a közönségaránya ezen a napon, mindkét idősávban. A Forma-1 reggeli időmérőjét 212 ezer ember nézte, majd az ismétlést pedig 128 ezer fő. Kora este magyar női kézilabda bajnoksággal melegítettek a nézők, ezt 133 ezer fő követte végig. Az est főszáma a portugál – magyar volt, ezt közel egymillióan nézték, pontosan 994 ezer ember szurkolta végig a mérkőzést.

Vasárnap szintén változatos sportmenüt szolgáltatott az M4 Sport: a Forma-1 futama 359 ezer nézőt vonzott, a Sakkaréna c. műsort 102 ezren követték, majd 119 ezer ember izgulta ki az U-17-es csapat csoportelső Eb-selejtezőjét. Később férfi röplabdát adott az M4 Sport élőben a férfi magyar bajnokságból, ezt 40 ezer néző követte, majd a Forma-1 futam ismétlését 149 ezren követték végig. Ezekkel a számokkal a csatorna vasárnap is a legeredményesebb volt a sportcsatornák közül egész napot tekintve (3,9% SHR, 4+). Vasárnap a Dunán 418 ezer fő követte a Magyarország, szeretlek! c. vetélkedőt, azaz a kedvelt vetélkedő hétről-hétre őrzi közönségét.

Vasárnap a Közmédia tematikus kulturális és oktatási adója, az M5 harmadik helyezett lett főműsoridőben az ismeretterjesztő csatornák között: a különböző mesterségeket izgalmas riportokban körüljáró Mesterember 28 ezer nézőnek, a Fagy birodalma 17 ezer főnek, majd a Büszkeség és balítélet két része 26 illetve 32 ezer embernek nyújtott tartalmas kikapcsolódást.

Továbbra is őrzi stabil helyét a Közmédia erőszakmentes tartalmakat sugárzó gyermekcsatornája, az M2: pénteken 16,6%-os SHR adattal (4-12 évesek, 6-20 óra között) stabil második volt, majd szombaton harmadik, illetve vasárnap ismét a második.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Todt aggódik a nagy különbségek miatt
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének, Jean Todtnak is tetszenek az újgenerációs Forma–1-es autók, azt viszont aggasztónak tartja, hogy még mindig nagyok a különbségek az egyes csapatok között.
Ausztrál Nagydíj
Értetlenül áll mellőzése előtt Kosiba Dániel
Kosiba Dániel nehezményezi, hogy a szövetségi kapitány eredetileg nem nevezte, s végül csak a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnökségének döntése miatt kerülhetett be a keretbe a Düsseldorfban május 29. és június 5. között sorra kerülő egyéni világbajnokságra.
Asztalitenisz
A Napoli trénere lett az év edzője
Maurizio Sarri, a Napoli labdarúgócsapatának trénere kapta meg a 2015/16-os olasz szezon legjobb edzőjének járó díjat, a Panchina d'orót (Arany Kispad).
Külföldi futball
Van Gaal lehet a holland válogatott megmentője
A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) kiemelt szerepet szán Louis van Gaalnak abban, hogy segítsen megtalálni a vasárnap menesztett Danny Blind utódját a válogatott kispadjára.
Külföldi futball
Defoe ennél nagyobb hősként nem térhetett volna vissza
Közel 3 és fél éves pauza után <a href="https://www.m4sport.hu/2017/03/26/gyozott-a-vb-cimvedo-de-megszakadt-a-tortenelmi-sorozata/" target="_blank" rel="noopener">góllal tért vissza</a> az angol labdarúgó-válogatottba Jermain Defoe. Igaz, nem csapatkapitányként, mégis a Wembley-be ő vezette ki a csapatot, pontosabban ő is.
Külföldi futball