Musorujsag
Élő Eredmények

El akarták rabolni a Ferrari alapítójának koporsóját

Motorsport
Olaszországban egy bizarr hír kapcsán került a hírekbe Enzo Ferrari neve: egy bűnbanda el akarta rabolni a legendás csapatalapító koporsóját. A bűncselekmény elkövetését szerencsére sikerült megakadályozni!
Enzo Ferrari (Kép: Ferrari) Enzo Ferrari (Kép: Ferrari)

A helyi hatóságok információi szerint a banda tagjai azt tervezték, feltörik Ferrari nyughelyét a modenai San Cataldo temetőben, hogy ellopják az 1988-ban elhunyt csapatalapító koporsóját. Ezt egy, az Appenninekben található rejtekhelyre akarták szállítani, majd váltságdíjat terveztek követelni a Ferrari családtól vagy magától az autógyártól.

A bűnszervezet tagjai már elő is készültek a rablásra, melyben két autót és egy furgont használtak volna. A hatóságoknak azonban – a maffiaellenes bizottság segítségével – sikerült azonosítaniuk a szervezetet és megakadályozták a bűncselekmény elkövetését.

A hírek szerint 300 katona és rendőr segítségével több helyszínen is rajtaütöttek a drog- és fegyverkereskedelemmel is foglalkozó bűnbanda tagjain. A sikeres akció során a szervezet szardíniai központjában és Olaszország egyéb tájegységein – Emilia, Lombardia, Veneto és Toszkána – összesen 34 tagot kaptak el és tartóztattak le.

További tartalmak