Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton edző nélkül folytatja

BBC
Lewis Hamilton úgy döntött, 2017-ben edző nélkül, saját módszereivel készül a Forma–1-es hétvégékre. A háromszoros világbajnok egyfajta kihívásként tekint erre a lépésre, és motiváltabbnak érzi magát, mint bármikor eddigi pályafutása során.
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A legtöbb Forma–1-es pilóta saját személyi edzővel készül a szezonra, és az egymást követő versenyhétvégére. Eddig a Mercedes klasszisa is ezt az utat járta, idén azonban úgy döntött, egyedül állítja össze edzéstervét, ami az eddig megszokott gyakorlatok, a futás és az úszás mellett ezentúl némi thai bokszot és szörfözést is tartalmaz.

Hamilton kiemelte, a váltásra egyfajta új kihívásként tekint. „Megvan-e a kellő motiváció ahhoz, hogy az ember egyedül is nekifogjon és edző nélkül is formában tudjon maradni?” – nyilatkozta a BBC-nek az Ausztrál Nagydíj helyszínén. Később hozzátette, idén fokozta az eddigi edzéstempót, hiszen a 2017-es autók jobb fizikumot követelnek meg elődeiknél.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Az ember minden évben javulni akar, de úgy érzem, az idei szezonra sikerült komolyabb előrelépést tennem. Sokkal fegyelmezettebb lettem az edzés és az étrend tekintetében” – hangsúlyozta, utalva arra, hogy eddig maga is meg tudta szabni a határokat.

Amikor megkérdezték, a tavalyi Nico Rosbergtől elszenvedett vereség miatt változtatott-e hozzáállásán, ő egyértelműen tagadta, hogy a történteknek közük volt lépéséhez. „Nem hinném, ahogyan azt sem, hogy az életvitelem gondot okozna. Sokat utazom, keveset vagyok otthon, és jól érzem magam, de keményen dolgozom. úgy tűnik, az emberek a látszat alapján ítélnek. Az előző években is fitten érkeztem az első futamra. Mindig fitt vagyok, és készen is állok. Ezek a dolgok nem terelik el a figyelmem. Fontos volt, hogy idén edzettebb legyek, és tettem is ezért” – magyarázta.

Végül kijelentette, idén minden eddiginél jobban vágyik arra, hogy megszerezze a bajnoki címet. „Az elmúlt években remek csatáim voltak, és a tavalyi volt a legjobb. Persze most is meg akarom nyerni a bajnokságot, jobban, mint eddig bármikor. Az éhség, amit tavaly éreztem, most megduplázódott. Fitt vagyok, és készen állok. A futam után például most hazamegyek. Általában Ázsiában maradnék, de most hazamegyek, dolgozom, hogy még jobb formában legyek és a következő versenyen visszavághassak. Hiszem, hogy képes lehetek rá” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak