Musorujsag
Élő Eredmények

Nyolc éve nem látott mélységben James

MTI
A címvédő Cleveland 29 ponttal kikapott San Antonióban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői rangadóján.

A mindössze 74 pontos Cavaliers idénybeli leggyengébb dobóteljesítményét nyújtotta, LeBron James pedig legutóbb 2009 februárjában szerzett ilyen kevés pontot. A clevelandi vezér 17 egységig jutott, aztán a harmadik negyedben ütést kapott a nyakára, és már nem tért vissza a pályára. A sorozatban ötödik meccsén nyertes texasi gárda 57/16-ra javította győzelmi mutatóját, és csak a Golden State Warriors előzi meg (57/14) a mezőnyben, amellyel szerdán vív csúcsrangadót. A Cavaliers (47/26) ugyanakkor a második helyre csúszott vissza a keleti főcsoportban a Boston mögé.

Az Oklahoma City egy 14-0-s hajrával nyert Dallasban, ebből Russell Westbrook egymaga 12 pontot vállalt. A Thunder ásza 37 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal szezonbéli 37. tripla dupláját (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményét) érte el, és már csak négyre van szüksége ahhoz, hogy beállítsa Oscar Robertson 1961/1962-ben elért szezoncsúcsát. A Mavericks 2000 óta először zárja majd negatív mérleggel az alapszakaszt.

A Detroitot legyőző New York öt vereség után nyert ismét, a Pistons utóbbi nyolc mérkőzéséből hetet elvesztett.

A Toronto sorozatban hat sikernél tart, DeMar DeRozan 38 ponttal vette ki a részét az Orlando legyőzéséből.

Eredmények:
San Antonio Spurs-Cleveland Cavaliers 103-74
New York Knicks-Detroit Pistons 109-95
Toronto Raptors-Orlando Magic 131-112
Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder 91-92
Sacramento Kings-Memphis Grizzlies 91-90
Utah Jazz-New Orleans Pelicans 108-100

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Pontgazdag mérkőzésen nyert a Rockets
Az Oklahoma City Thunder 125 pontja ellenére is simán, 12 ponttal kikapott a Houston Rockets vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
Kosárlabda
NBA-sztárok a magyar válogatott ellen
Az összes NBA-ben szereplő játékos vállalta a részvételt a címvédő spanyoloknál a szeptemberi férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, melynek kolozsvári csoportjában szerepelnek a magyarok is.
Kosárlabda
Nyerő szériában a Washington
A Cleveland Cavaliers hazai pályán 12 ponttal kikapott a Washington Wizardstól az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján.
Kosárlabda