Musorujsag
Élő Eredmények

Remek gyakorlattal indított Tóth Ivett a világbajnokságon

m4sport.hu/M4Sport
Tóth Ivett 14. helyen áll a nők rövidprogramját követően a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság szerdai nyitónapján, így közel került ahhoz, hogy olimpiai kvótát szerezzen.

A rövidprogram után Tóth Ivett rendkívül elégedetten nyilatkozott. „Megmondom őszintén nagyon-nagyon örültem neki” – mondta boldogan a magyar versenyző, majd elárulta, sokkal jobban izgult, mint az Európa-bajnokságon, ezért őt is meglepte, hogy ilyen jól sikerült „rövidet” tudott produkálni.

Az idei kontinensviadalon nyolcadik helyen végzett 18 éves versenyző szinte hibátlan produkciót nyújtott, valamennyi ugrása sikeres volt, így 61,00 pontjával 14. lett, ami azt jelenti, hogy pályafutása során először legjobb 24-ben végez felnőtt vb-n, azaz bemutathatja a kűrjét pénteken.

„Így, hogy most az olimpiai kvalifikációs évben sikerült egy ilyen rövidprogramot bemutatni itt Helsinkiben az év utolsó versenyén, azt gondolom, hogy teljesen elégedett lehetek.”

„Ivett hibátlan korcsolyázással 14. helyen várja a kűrt. Picit izgult, de ez csak fokozta a teljesítményét. Nagyon örülünk és hatalmas lelkesedéssel várjuk a folytatást” – mondta Engi Klára, a magyar szövetség (MOKSZ) pontozásos ágazati igazgatója.

Noha sífutásban és alpesi síben már biztosan lesznek magyar indulók, de arról a nemzetközi szövetség csak a jövő januári ranglistazárást követően küld értesítést, így a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia tanítványa lehet az első magyar, aki hivatalosan indulási jogot szerez a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára. A finn fővárosban a férfiaknál és a nőknél is 24 indulási jogot osztanak ki a vb-n.

Az élen a várakozásoknak megfelelően világ- és Európa-bajnok orosz Jevgenyija Medvegyeva áll két kanadai riválisát, Kaetlyn Osmondot és Gabrielle Dalemant megelőzve.

Szerdán este a párosok rövidprogramjával – benne a Beklemisheva Daria, Magyar Márk magyar duóval – folytatódik a vb.

Állás a nők rövidprogramja után:
1. Jevgenyija Medvegyeva (orosz) 79,01 pont
2. Kaetlyn Osmond (kanadai) 75,98
3. Gabrielle Daleman (kanadai) 72,19
…14. Tóth Ivett 61,00

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Eb-nyolcadik lett Tóth Ivett
A nyolcadik helyen végzett Tóth Ivett a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon Ostravában, ahol az orosz Jevgenyina Medvegyeva megvédte címét.
Téli Sportok