Musorujsag
Élő Eredmények

Erdei Zsolt: "Folyamatosan kattog az agyam"

m4sport.hu
A Magyar Ökölvívó Szövetség közgyűlése Erdei Zsoltot öt évre, egyhangúlag választotta elnökévé, miután megköszönték a tisztséget 1996 óta betöltő Csötönyi Sándor munkáját. A leköszönő vezetőt később tiszteletbeli elnöknek nevezték ki. Megújult az elnökség összetétele is, érdekesség, hogy a testületben ökölvívó nem kapott helyet, ám a szakmai munkát a sportágban érdekelt edzői bizottság tagjai végzik majd. A korábban a Madárfészek Akadémián tevékenykedő Erdei teljes mellszélességgel a szövetség irányítására fókuszál, jelenleg az átadás-átvétel fázisában a főbb célkitűzések megalkotásával foglalatoskodik. A sportolóként olimpiai bronzéremig jutó "Madár" a Sportreggeliben számolt be a szombati ülés eseményeiről, és a jövőbeli terveit is vázolta.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csötönyi Sándor: "Zsolt nézzen néha a háta mögé is"
<a href="www.m4sport.hu/2017/04/01/erdei-zsolt-lett-az-okolvivo-szakszovetseg-elnoke/" target="_blank">Mint korábban megírtuk</a>, Csötönyi Sándor lemondása után egyhangúlag szavazták meg az április elsején megtartott közgyűlésen Erdei Zsoltot a Magyar Ökölvívó Szakszövetség élére.
Ökölvívás
Tóth Ivett koreai nyelvleckét is vett a Sportreggeliben
Remek szerepléssel a huszadik helyezést érte el Tóth Ivett a Helsinkiben rendezett műkorcsolya világbajnokságon, teljesítményével pedig megszerezte hazánk első hivatalos olimpiai kvótáját a pjongcsangi téli játékokra. Magyar műkorcsolyázó legutóbb a 2010-es, vancouveri ötkarikás eseményen vehetett részt, nevezetesen a 18 éves tehetség jelenlegi edzője, Gór-Sebestyén Júlia személyében. Az Európa-bajnoki nyolcadik Tóth harmadik felnőtt vb-jén először mutathatta be kűrjét, melyet új, francia koreográfus segítségével építettek fel. A rövidprogram után még a 14. helyen álló korcsolyázó a Sportreggeliben mesélt finnországi élményeiről, valamint az előtte álló kihívásokról is beszámolt.
Téli Sportok
Nikházi Márk: "Kellenek az egyéniségek"
A magyar férfi U17-es labdarúgó-válogatott elsősorban Szoboszlai Dominik pazar teljesítményének köszönhetően kijutott a májusi, horvátországi Európa-bajnokságra, ahol a hétfői sorsolás értelmében Franciaországgal, Skóciával és Feröerrel találkozik majd. A korosztályban legutóbb Nikházi Márk jegyzett találatot világeseményen, aki a 2006-os Eb-n szerzett gólt Luxemburg ellen. Az NB I-ben 2008-ban debütáló játékos a Sportreggeliben elevenítette fel tizenegy évvel ezelőtti élményeit, és a jelenlegi csapat esélyeiről és erősségeiről is beszélt.
Magyar futball
Molnár Dávid: „Meg kell lennie annak a bizonyos hokikémiának”
Hétfőn az A-csoportos Svédország együttesét fogadta felkészülési mérkőzésen a magyar jégkorong-válogatott, és 4-0-ás vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban. Az NHL-es sztárjai nélkül felálló északiak végig kontrollálták a találkozót, s bár a magyarok több alkalommal is megszerezhették volna a szépítő találatot, végül nem tudták bevenni nagynevű ellenfelük kapuját. A nemzeti csapatból sérülés miatt nagy nevek hiányoznak, többek között Kovács Csaba, Nagy Gergő és az oroszországi elitkörben tavaly brillírozó Vay Ádám sem áll Rich Chernomaz szövetségi kapitány rendelkezésére. Az ukrajnai divízió 1/A világbajnokságra utazó gárdából a legutóbbi keretszűkítéskor kimaradó Gyenes Dávid ás Molnár Dávid a Sportreggeliben elemezte a svédek elleni találkozót, valamint a feljutás esélyeit is latolgatta.
Jégkorong