Musorujsag
Élő Eredmények

Szúrópróbán bukott meg az olimpiai bajnok futó

MTI
Egy előre be nem jelentett doppingellenőrzésen megbukott Jemima Sumgong, a riói olimpia maratoni futásának női győztese.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) pénteki közleménye szerint a 32 éves kenyai sportoló szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak egy hazájában elvégzett vizsgálat során.

Sumgong tavaly megnyerte a londoni maratont is, a legnagyobb versenyeket magába foglaló kétéves sorozatban – amely április 17-én Bostonban zárul – pedig vezeti az összetett pontversenyt. A széria győztese 250 ezer dollárt kap, a szervezők most közölték, hogy a doppingvádak lezárásáig nem hirdetnek végeredményt a nőknél.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Wozniacki nyolcaddöntős Charlestonban
Második csütörtöki mérkőzését is megnyerte a dán Caroline Wozniacki a 776 ezer dollár összdíjazású (224,5 millió forint) charlestoni női salakpályás tenisztornán.
Tenisz
A Szenátorok szétlőtték a Bostont
Az Ottawa Senators szétlövés után 2-1-re győzött a Boston Bruins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), ezzel bejutott a rájátszásba.
Jégkorong
Eldőlt: Az idei lesz az utolsó Maláj Nagydíj
Volt már róla szó, hogy a helyszín 2017 után búcsúzik, a mai napon pedig hivatalosan is bejelentették, az idei lesz az utolsó Maláj Nagydíj. Az ázsiai ország 19 év után int búcsút a királykategóriának.
F1 Hírek