Musorujsag
Élő Eredmények

Vadkerti Attila már a kispad felé menet tudta, hogy vége

m4sport.hu
Már a kispadra leülve tudta, hogy véget ért a kézilabda-pályafutása Vadkerti Attilának, aki április elején keresztszalag-szakadást szenvedett.

Mint arról korábban beszámoltunk, a MOL-Pick Szeged korábbi csapatkapitánya az FKSE Algyő-Ózd NB I/B-s mérkőzésen sérült meg. A játékteret ugyan a saját lábán hagyta el, de azonnal tudta: nagy a baj.

„Egy lábon leugráltam, és amíg leültem a padra, egyértelművé vált bennem, hogy ezzel itt vége is lett a kézilabda-pályafutásomnak – nyilatkozta Vadkerti az M4 Sportnak. – Volt már korábban egy ilyen sérülésem, és tudtam, hogy az az érzés, amit éreztem abban a pillanatban, az olyan súlyos és komoly volt, hogy valószínűleg nem tudom folytatni.”

A 112-szoros válogatott „Körte” sikeres pályafutást zárt le: a válogatottal negyedik lett a londoni olimpián, a Szegeddel pedig magyar bajnoki címet és kupát is nyert, 2014-ben pedig elhódította az EHF Kupát. Arra pedig különösen büszke, hogy van egy olyan aranyérme, ami még legjobb barátjának, Ilyés Ferencnek sincs, ez pedig a tavaly szerzett NB I/B-s bajnoki címe. „Mindig egy lépéssel előtte járok, és ő még messze is van attól, hogy ilyet nyerjen.”

A 35 éves Vadkerti Attila továbbra sem szakad el a kézilabdától, hiszen tavaly nyár óta a másodosztályban szereplő PC Trade Szeged KKSE női csapatának stratégiai igazgatója, ahol komoly célokat fogalmaztak meg: egy stabil utánpótlással rendelkező élvonalbeli csapatot szeretnének kialakítani.

Az M4 Sport stábja otthonában is meglátogatta a Vadkerti-családot, a teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak