Musorujsag
Élő Eredmények

Sós Csaba: "Ez Magyarország, nem Amerika"

m4sport.hu
A megszokottnál korábban, április 19 és 22 között rendezik az úszók országos bajnokságát Debrecenben, ami remek erőpróba a nyári, budapesti vizes világbajnokság előtt, egyben az utolsó lehetőség a versenyzők számára a válogatott kerettagság kivívására. A megmérettetésen, ahol az úszók a szintidők teljesítésével kvalifikálhatnak a vb-re, többek között Cseh László, Gyurta Dániel és Kapás Boglárka is rajthoz áll, és az sem kizárt, hogy Hosszú Katinka ezúttal is valamennyi versenyszámban medencébe ugrik majd. Az Iron Lady-vel, és edzőjével, Shane Tusuppal még nem vette fel a kapcsolatot a Sós Csaba szövetségi kapitány, ám a korábbi ellentétek tisztázásának érdekében mindenképpen egyeztetne a sikerpárossal. A Testnevelési Egyetem tanszékvezetőjeként és az Edzői Bizottság elnökeként is tevékenykedő szakember a Sportreggeliben ecsetelte az ob-vel kapcsolatos elvárásait, és a magyar úszótársadalom jelenlegi problémáit is részletezte.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Iskolai úszó-vb Budapesten
Jövő péntektől hétfőig a budapesti Tüske Uszodakomplexumban rendezik meg az iskolai úszó-világbajnokságot, amelyen 17 ország közel 300 versenyzője vesz részt.
Úszás
Kiss Balázs: "Ha tehetném, az életem végéig birkóznék"
Kiss Balázs, kötöttfogású birkózó a március végi szombathelyi nagydíjon bronzéremmel tért vissza sérülését követően, hétvégén pedig megnyerte a bulgáriai Ruszéban, a megváltoztatott szabályok mellett rendezett nemzetközi emlékversenyt. Az ezúttal 98 kilogrammban érdekelt versenyző jelenleg a mátraházai edzőtáborban készül az újvidéki Európa-bajnokságra, ahol egy szerencsés sorsolás esetén akár a legfényesebb érmet is megkaparintaná. A 2009-ben világbajnok sportoló bulgáriai élményei mellett az új szabályrendszert is ecsetelte a Sportreggeliben.
Birkózás
Balogh Gábor: "Legyen ez egy úszásról szóló éve Magyarországnak"
Magyarországon rendezik az iskolai úszók világbajnokságát április 20. és 25. között, a budapesti viadalon a 15 és 18 év közötti korosztály küzd meg a címekért. A versenyen, ahová eddig tizenhét nemzet szövetségéből érkezett eddig nevezés, országonként egy hatfős iskolai csapat és egy hatfős válogatott vehet részt, így több mint háromszázan állnak majd rajthoz a Tüske Uszodakomplexumban. Hazánkat a móri Táncsics Mihály Gimnázium a lányok, a győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium pedig a fiúk tekintetében képviseli, míg a válogatottat a Magyar Úszó Szövetség jelöli majd ki. A torna legismertebb indulója a négyszeres junior Európa-bajnok, a tavaly londoni felnőtt Eb-n hatodik helyet szerző Késely Ajna lesz, ám a rendezvény arca sem akárki: Cseh László, kétszeres világbajnok, négyszeres olimpiai ezüstérmes úszó népszerűsíti az eseményt. A vb-vel kapcsolatos elvárásokat Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetségének elnöke részletezte a Sportreggeliben.
Úszás
Azari Zsolt: "A játékosoknak is el kell fogadni az edzőt"
Finn vezetőedzőjét cseh szakemberre váltotta a jégkorong MOL Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák csapata. Heikki Malkia a szezon közben, decemberben érkezett az akkor még nagyobb gödörben lévő együtteshez, és bár irányításával a gárda kivívta a rájátszást, melynek első körében csak óriási csatában, hétmérkőzéses párharc után maradt alul az Újpest ellen, a következő idényben teljesen új alapokra szeretné helyezni a munkát a vezetőség. Ennek értelmében az a cseh-német kettős állampolgár David Musial kapott bizalmat, aki pályafutása jelentős részét Németországban töltötte, ahol 2003-ban bajnokságot is nyert. A DAB jövőbeli terveiről és célkitűzéseiről, az átalakuló keretről, valamint az új mesterrel szembeni elvárásokról a klub elnöke, Azari Zsolt beszélt a Sportreggeliben.
Jégkorong