Musorujsag
Élő Eredmények

A Groupamában fordított a Vasas

m4sport.hu
A Vasas 2-1-re nyert a címvédő Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombaton. Az angyalföldiek így ebben a szezonban második alkalommal is elhozták a három pontot a Groupama Arénából, tavaly augusztusban ugyanez volt a végeredmény.

A Vasas így megerősítette harmadik helyét a tabellán, míg a Ferencváros csak az ötödik.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Ferencváros-Vasas 1-2 (1-0)
Groupama Aréna, 5044  néző, v.: Farkas (Bognár, 21.)
gólszerzők: Sternberg (45+1.), illetve Berecz (54.), Saglik (56.)
kiállítva: Nalepa (66.)
sárga lap: Nalepa (24., 66.), Dilaver (49.), Böde (52.), Cukic (77.), Sternberg (83.), illetve James (35.), Ristevski (45.), Remili (49.)

Ferencváros:
Holczer – Lovrencsics, Hüsing, Nalepa, Sternberg – Gera (Botka, 76.), Dilaver (Cukic, 76.) – Varga R., Bognár I. (Kleinheisler, 62.), Amadou – Böde

Vasas:
Nagy G. – Korcsmár (Burmeister, 69.), Vaskó, Ristevski – Kleisz, James (Vida, 58.), Berecz, Murka – Remili, Gaál – Saglik (Király B., 85.)

A Ferencváros a várakozásoknak megfelelően letámadta riválisát, míg a Vasas első sorban a gyorsan végigvezetett kontráiban bízott. A gólszerzéshez a zöld-fehérek álltak közelebb, a legnagyobb lehetőséget Varga Roland hagyta ki, azaz Nagy Gergely védett hatalmasat. Thomas Doll együttese a ráadás pillanataiban végül egy pontrúgást követően megszerezte a vezetést. Érdekesség, hogy a találkozót vezető Farkas Ádám a félidő közepén meghúzódott, így Bognár Tamás vette át a feladatát a pályán.

Nem sokkal a fordulást követően egy szép akció végén egyenlített a Vasas, ettől pedig teljesen megzavarodtak a hazai futballisták: előbb Oiver Hüsing rúgott luftot az ötösön belül és adott gólpasszt gyakorlatilag Mahir Sagliknak, majd Michal Nalepa gyűjtötte be második sárga lapját, elképesztően nehéz helyzetbe hozva így csapatát. A 83. percben Remili Mohamed szabadrúgása a kapufán csattant.

A Ferencváros görcsösen hajtott a pontmentésért, de rengeteg hibával játszott, így hazai pályán újra kikapott a Vasastól.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="736846"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Ferencváros-Vasas
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/04/D__YT201704150101-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak