Musorujsag
Élő Eredmények

Elhunyt Istvánfi Csaba

MTI
Nyolcvanéves korában elhunyt Istvánfi Csaba, a Testnevelési Egyetem (TF) korábbi rektora.

Halálhíréről az intézmény honlapja számolt be szerda este.

Istvánfi Csaba – aki néhány héttel 81. születésnapja előtt távozott az élők sorából – 1958-ban testnevelő tanári, majd 1967-ben kosárlabda szakedzői diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán. Az ELTE-n 1973-ban pszichológiából szerzett egyetemi doktori címet. Kandidátusi disszertációját 1981-ben védte meg. A TF-en 1969-től az edzéselmélet és módszertan, majd a mozgástanulás- és szabályozás tantárgyak oktatója, 1978-tól 1984-ig alma matere tanulmányi rektorhelyettese, majd egyetemi tanárként tíz esztendőn keresztül (1984-1994) az intézmény rektora volt.

Ahogyan a TF honlapja megemlékezik róla, rektorsága idején a főiskola sportszakmailag a legerősebb testkulturális intézménnyé vált. Első számú vezetőként elévülhetetlen érdemei voltak a TF-en szerzett diploma nemzetközi elismertségében, a minőségi képzés tartalmi megújításában, a tudományos kutatások eredményeinek a tananyagba való beépítésében, a záróvizsgák tematikájába a sportági ismeretek beemelésében, az angol nyelvű egyetemi szintű testnevelőtanár-képzés megszervezésben és a Nemzetközi Edzőképző Központ létrehozásában.

Haláláig vezette a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének munkáját, amelynek élén elévülhetetlen érdemeket szerzett a mindennapos testnevelés bevezetésében.

Színvonalas vezetői és oktató-nevelő munkája elismeréseként 1998-ban a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztje kitüntetésben részesült.

További tartalmak