Musorujsag
Élő Eredmények
 

Messi rekordot ért el, de erre nem lehet büszke

Statisztikai mutatók alapján a szerdai, Juventus elleni találkozó (0-0) volt Lionel Messi legrosszabb Bajnokok Ligája-mérkőzése. Miért is?

Egy támadó megítélésekor meghatározó, hogy az adott összecsapáson hányszor lő kapura, valamint hány gólt szerez. Ha ezeket vesszük alapul, akkor a Nou Campban játszott, 0-0-ás döntetlennel végződött szerdai meccsen igencsak vergődött az argentin zseni. Nem elég, hogy otthon hagyta a góllövő cipőjét, de hét lövésből ötször nem találta el a kaput, kétszer pedig Gianluigi Buffon hárított. Már az előjelek sem voltak kedvezőek az ötszörös aranylabdás számára, hiszen még sosem sikerült betalálnia Buffon kapujába.

Lionel Messi (jobbra) és Neymar (Fotó: EPA/Alberto Estevez)



Egyetlen egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen fordult elő, hogy Messinek több kaput elkerülő próbálkozása volt: 2011 szeptemberében a Bate Boriszov elleni idegenbeli találkozón hatszor tévesztett célt - viszont azon a meccsen - amely 5-0-ás Barcelona-győzelemmel végződött - szerzett két gólt. Ráadásul Messi most azért is szomorkodhat, hogy a Barcelona a negyeddöntőben búcsúzott a sorozattól.