Musorujsag
Élő Eredmények

Lázasan készülnek a szervezők a hazai ATP-tornára

MTI
Az utolsó simítások zajlanak a selejtezővel szombaton kezdődő 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás férfi tenisztorna előkészületeiben Richter Attila, a magyar szövetség főtitkára szerint.

„Az előző két nap nagyon nehéz volt. Azt az időszakot vette el az előkészületekből, ami a szépítkezést szolgálta. Lázasan dolgoznak most is a kollégák. A selejtezőben érdekelt játékosok megérkeztek, eddig mindenki elégedett. Szombat reggelre minden készen lesz” – jelentette ki az M1 csatornán a sportvezető.

Richter kifejtette, sok olyan teniszező is pályára lép a magyar fővárosban, akikre maguk sem számítottak, mert éveken át az ugyanabban az időben zajló barcelonai tornán szerepeltek. Ennek oka szerinte, hogy a játékosok körében nagyon jó híre volt az idei WTA-tornának és a férfi challenger-versenynek is.

Az óbudai Nemzeti Edzésközpontban sorra kerülő tornára a világranglista első hatvan helyezettje közül a francia Lucas Pouille, a horvát Ivo Karlovic, a francia Gilles Simon, a spanyol Fernando Verdasco, az olasz Fabio Fognini és a szerb Viktor Troicki is jelezte részvételét. A magyarok közül a főtáblán Fucsovics Márton lesz érdekelt egyéniben és párosban is, míg a selejtezőben Piros Zsombor és Balázs Attila próbálkozik. Vasárnap pedig két egykori Grand Slam-torna győztes játékos, a horvát Goran Ivanisevic és az orosz Marat Szafin csap össze.

További tartalmak