Musorujsag
Élő Eredmények

Utálja a teniszt, imádja a lovakat - sportképekben II. Erzsébet uralkodása

m4sport.hu
Pénteken ünnepli 91. születésnapját II. Erzsébet brit királynő, aki 1952. február 6. óta uralkodik. A 25 évesen trónra kerülő Erzsébet már hercegnőként is rengeteg eseményen képviselte a királyi családot, megkoronázása után ezek a megjelenések csak sokasodtak. Nem véletlen, hogy számtalan sporteseményen is részt vett, az idén februárban zafír-jubileumát ünneplő királynő.

II. Erzsébet királynő a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó. 1952. február 6-n halt meg édesapja, VI. György, 1953 júniusában koronázták királynővé. Címeit szinte felsorolni is lehetetlen, érdekesség, hogy nincs útlevele és semmilyen személyes igazolványa (azért az borítékolható, hogy mindenki felismeri). Kisgyermekkora óta rajong a lovakért, tökéletesen lovagol, versenyistállói remek eredményeket értek el a különböző versenyeken.

Születésnapja alkalmából összeállítottunk önöknek egy galériát a brit királynőről, hiszen a hosszú évtizedek alatt számos sporteseményen vett részt, rengeteg sportolóval találkozott. Ő az egyetlen államfő, aki két külön országban nyitott meg olimpiát, 1976-ban Montrealban, valamint 2012-ben Londonban.

Egészen 2016-ig volt a wimbledoni torna védnöke – holott ki nem állhatja a teniszt – 2017-től Katalin hercegné követi őt ebben a tisztségében. Legutóbb egyébként 2010-ben látogatott ki a leghíresebb füves pályás versenyre, akkor találkozott Andy Murryvel, Roger Federerrel, és Serena Williamsszel is.

Andy Murray és Jarko Nieminen hajol meg II. Erzsébet előtt 2010-ben, Wimbledonban:

Az egyik tőle elhangzott idézet alapján él és dolgozik a brit birodalomért: „Minden az edzésen múlik, sokkal többre vagy képes, ha jól fel vagy készítve”.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="740814"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/04/zsákbafutós-1024x735.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak