Musorujsag
Élő Eredmények

Vereséggel kezdtek a magyarok a curling vb-n

MTI
Vereséggel kezdték meg a szereplésüket a magyarok a vegyespáros curling-világbajnokságon.

A pjongcsangi olimpiai kvótáért harcoló Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős a szombati nyitányon extra endben, azaz ráadásban maradt alul: 8-7-re kapott ki a Jekatyerina Kirillova, Ilja Salamickij fehérorosz duótól.

A magyar páros célkitűzése az, hogy az első három között végezzen.

A kanadai Lethbridge-ben zajló vb-n a részt vevő 39 csapatot öt csoportba osztották, s a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Jövő februárban a dél-koreai téli játékokon nyolc kettős vehet részt, ebből egy a házigazdáké lesz. A másik hét páros a tavalyi és az idei vb összesített rangsora alapján szerezhet kvótát. Mivel a 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyar duó tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett, ezúttal kimagasló teljesítményre lesz szüksége, hogy indulási jogot szerezzen az olimpián jövőre debütáló számban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magyar világbajnokok is indulnak a budapesti versenyen
Nemzetközi curlingversenyt rendez Budapest a hétvégén, amely az egy hónap múlva esedékes kanadai világbajnokság felvezető tornájaként is megállja a helyét. A nevezők között tizenhárom ország húsz csapata szerepel, nemzeti bajnokokkal, világranglista top tízesekkel és magyar indulókkal. Szekeres Ildikóék idén már nyertek világkupa-versenyt, így a páros a tavalyi dobogós helyezése után idén még előrébb lépne, a vb-n pedig már a pjongcsangi olimpiai kvótáért száll majd harcba. A fővárosi viadal hátteréről és a hazai esélyekről Rókusfalvy András, szervező, illetve a világbajnoki ezüstérmes Szekeres Ildikó beszélt az M1 stúdiójában.
Téli Sportok