Musorujsag
Élő Eredmények

„Bosszantó, de üdv az F1-ben!”

Motorsport
Bár bosszantónak tartja Lance Stroll kieséseit, a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe úgy érzi, a kanadai újonc ezekből is tanulni fog, a történtek pedig csak azt bizonyítják, valóban nehéz elkezdeni egy Forma–1-es pályafutást.
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

Nehézkesen indult a mezőny legfiatalabb pilótájának karrierje: Stroll Ausztráliában egy fékhiba miatt esett ki, Kínában és Bahreinben pedig balesetbe keveredett (hibásnak egyik esetben sem lehetett kikiáltani, sőt a másodikért Carlos Sainz kapott büntetést). Ennek következtében az első három megmérettetés alatt kevesebb kört teljesített, mint bárki a jelenlegi mezőnyben.

Ez a statisztika különösen annak fényében lehet idegesítő, hogy Pascal Wehrlein hátsérülése miatt kihagyta az első két futamot, helyettese, Antonio Giovinazzi pedig Bahreinben már nem ülhetett volán mögé. „Eléggé bosszantó lehet ez számára, de üdv a Forma–1-ben” – mondta a kanadai újonc helyzete kapcsán a csapat nemrég szerződtetett technikai igazgatója, Paddy Lowe a Motorsportnak.

Paddy Lowe (Fotó: XPB) Paddy Lowe (Fotó: XPB)

„Folyamatosan fejlődik, de nagyon komoly kihívás előtt áll. Teljesen egyértelmű, hogy nagyon sokat kell tanulni ebben a sportágban, főleg a gumiabroncsokról. Sokat tanult az előző hétvégéből, de a következőn csak erősebben tér majd vissza” – magyarázta a tapasztalt szakember.

Lowe nyilatkozata során a csapat másik versenyzőjéről, a visszavonulásból „visszahívott” Felipe Massáról is beszélt, aki eddig két hatodik helyezést is szerzett a Williams számára, ráadásul Bahreinben – közvetlenül a kiábrándító kínai futam után – pár kör erejéig a nagyok orra alá is sikerült borsot törnie. „Felipe nagyszerű versenyt teljesített. Egy olyan versenyzőről beszélünk, aki már rengeteg rutinnal bír, szóval tudod, hogy ő el fogja végezni a munkáját” – kezdte.

„Nagyon jó volt az autó tempója! Egy ponton még a negyedik helyen is állt. Őszintén mondom, tudtuk, hogy ezt nem tarthatja meg. Bár voltak pillanatok, amikor nagyon jól védekezett, tisztában voltunk vele, hogy ez nem lesz megoldható” – ismerte el.

A technikai igazgató abból sem csinált titkot, hogy a bahreini jó eredmény ellenére senki sem dől hátra a csapatnál, hiszen a hidegebb körülmények között továbbra sem működik jól az autó, ahogyan azt Kínában is láthattuk. „Ott teljesen másak voltak a körülmények, mint Bahreinben, az autónk pedig nem volt elég gyors. Vannak elképzeléseink arról, mi lehetett a probléma, és min lehet javítani, de most várnunk kell, hogy ismét hasonlóak legyenek a körülmények, hogy tesztelhessük ezeket az ötleteket. Bahreinben erre értelemszerűen nem volt lehetőség” – zárta gondolatát.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak