Musorujsag
Élő Eredmények

Lesz még élcsapat a McLaren és a Williams?

Autosport
Lewis Hamilton reméli, versenyezhet még a győzelmekért a McLaren és a Williams ellen F1-es pályafutása során.
McLaren a Williams ellen: egykor a győzelem, ma már csak a pontszerzés a tét (Fotó: XPB) McLaren a Williams ellen: egykor a győzelem volt, ma már csak a pontszerzés a tét (Fotó: XPB)

Két patinás brit istálló, a Forma–1 a Ferrari után két legnagyobb múltra visszatekintő, legsikeresebb csapata, melyek között egyre több a hasonlóság. A Williams utoljára 20 éve nyert világbajnoki címet, a McLaren 19 éve vár újabb konstruktőri, 9 éve pedig újabb egyéni sikerére – ki tudja, még meddig. Mindkét csapat 2012 óta nyeretlen, és a wokingiakat egyre gyakrabban állítják párhuzamba a szebb napokat is megélt grove-iakkal, megpendítve annak lehetőségét, hogy hozzájuk hasonlóan egykori világverő gárdaként rekednek meg ők is hosszú távon a középcsapatok között.

Volt versenyzőjük, Lewis Hamilton fájó szívvel nézi vergődésüket, de abban bízik, lesz még számukra fölfelé. „Számomra szomorú látni azt, hogy a Williams és a McLaren milyen mélyen van, és hogy nem tudnak visszatérni az élre. A Williams már évek óta nem harcolhatott az élen, igazán mélyre süllyedtek, és most ugyanez történik a McLarennel is” – állapította meg a háromszoros világbajnok.

„A Ferrarit és a Mercedest is a szenvedély jellemzi, de ugyanez igaz a McLarenre is a versenyzőik, a tapasztalatuk és a bajnoki címeik miatt. Remélem, hogy amíg még a Forma–1-ben leszek, lesz még olyan időszak, amikor a Williams és a McLaren elöl lesz velünk együtt, és igazi erős élcsapatnak számít majd. Remélem, hogy valamikor még odakeveredhetnek” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

További tartalmak