Musorujsag
Élő Eredmények
 

Luis Enrique: A történelem legjobb játékosa jelentette a különbséget

Zinedine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem érdemeltek vereséget a Barcelona elleni vasárnap esti spanyol csúcsrangadón, az El Clásicón.

"Semmi okunk nincs az örömre. Nagyon csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk vereséget, de ezúttal nem használtuk ki a lehetőségeinket. Nem voltunk elég okosak az egyenlítés után, annak ellenére mentünk előre a harmadik gólért, hogy csak tízen voltunk a pályán" - kesergett a francia szakember a lefújás után. Zidane ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy bár vereséget szenvedtek, a sorsuk továbbra is a saját kezükben van.

Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője Lionel Messit dicsérte, aki tétmeccsen 500. gólját szerezte, az argentin támadó lőtte a győztes gólt a 92. percben.

"Ő a történelem legjobb játékosa, ő jelentette a különbséget. Talán még akkor is így lett volna, ha csak otthon vacsorázik a meccs ideje alatt" - mondta viccesen duplázó játékosáról Luis Enrique. Hozzátette, mindkét csapat a győzelemre játszott a vasárnap esti találkozón, de csak egyikük nyerhetett.

Messi döntötte el az El Clásicót. EPA/Juan Carlos Hidalgo



"A csapatom az utolsó pillanatig küzdött, így elégedett vagyok. Meg fogjuk ünnepelni a sikert, hiszen így a szezon végéig harcban lehetünk a bajnoki címért, ráadásul nem mindennapos, hogy a 92. percben szerzett góllal győzöl a Bernabéuban" - nyilatkozta a katalánok szezon végén távozó mestere.

"Leo nagyszerűségével nem tudunk betelni. Megtiszteltetés, hogy a csapattársai lehetünk, hatalmas áldás ő a klubnak" - dicsérte játékostársát a csapatkapitány Andres Iniesta.

A vasárnap esti összecsapást 3-2-re nyerte a Barcelona nagy riválisa otthonában úgy, hogy a házigazda madridiak az utolsó negyedórában Sergio Ramos kiállítása miatt emberhátrányban játszottak. A Barcelona öt fordulóval az idény vége előtt jobb gólarányának köszönhetően átvette a vezetést a spanyol bajnokságban, igaz, a Real egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.