Musorujsag
Élő Eredmények

Taroltak az uszonyosúszók Lengyelországban

MTI
A nyári Világjátékokra készülő uszonyosúszók és aerobikosok is jól szerepeltek a legutóbbi világkupa-versenyeken.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint az uszonyosúszók Lengyelországban szálltak vízbe, s a felnőttek között nyolc arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek.

A Világjátékokon résztvevő Senánszky Petra, Kosina Gergő és Sincki Ádám összesen öt győzelmet gyűjtött: Senánszky 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, Kosina 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban végzett az élen, Sincki pedig 50 méteres uszonyos gyorsúszásban diadalmaskodott.

A legeredményesebb magyar a 18 éves Bukor Ádám volt, aki 400 és 800 méteres felszíni úszásban egyaránt első, míg 200 méteres felszíniben harmadik lett.

A nyolcadik felnőtt aranyat Varga Krisztina gyűjtötte be, méghozzá 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, 50-en és 100-on pedig Senánszky mögött második lett. Ugyanebben az úszásnemben Szűcs Rebeka bronzérmet nyert 400-on. A nők 200 m-es felszíni versenyének végén Károlyi Csilla a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Az aerobikosoknak Tokióban rendeztek világkupa-viadalt, s ezen Hegyi Dóra és Bali Dániel is ezüstérmes lett egyéniben, míg párosban együtt bronzot nyertek.

A Világjátékokat július 20. és 30. között rendezik meg Wroclawban. A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint aerobikban, strandkézilabdában, szumóban, íjászatban, vitorlázó műrepülésben, tájékozódási futásban, táncsportban, uszonyosúszásban, ju-jitsuban és karatéban lesz magyar induló.

További tartalmak