Musorujsag
Élő Eredmények

Tragédia Alonso gokartpályáján

ESPN, Speedweek
Szomorú tragédia történt a hétvégén Fernando Alonso spanyolországi gokartközpontjában. Egy balesetben egy tízéves fiú lelte halálát – az F1-es versenyzőt megrázták a történtek.

Miközben Fernando Alonso az Egyesült Államokban tette tiszteletét az IndyCar-sorozat aktuális versenyén, asztúriai gokartpályáján súlyos tragédia történt. Szombaton egy privát verseny gyakorlását tartották, amikor egy 11 éves spanyol fiú, Gonzalo Basurto Movila súlyos balesetet szenvedett, melynek során égbe emelkedett gokartja éppen rá zuhant.

A fiú súlyos sérüléseket szenvedett, spanyol források szerint a szíve kétszer is leállt, s csak jó háromnegyed óra után szállíthatták az oviedói egyetemi kórházba, ahol azonban belehalt sérüléseibe. A tervezett versenyt a történtek után lemondták, a versenyző a hírek szerint minden biztonsági előírást betartott. A spanyol szövetség jelezte, ki fogják vizsgálni a baleset körülményeit.

Alonso Amerikában értesült a hírről, és a Twitteren jelezte, mélyen megrázták a történtek. „Életem egyik legszomorúbb napjára ébredtem. Megrendültem. Szeretném kifejezni az együttérzésemet Gonzalo családja és a gokartsport közössége felé” – írta a kétszeres világbajnok.

További tartalmak