Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK ifjú tehetsége vesz részt a „Foci a barátságért” programon

gazprom-football.com
Két tehetséges, sportrajongó gyermek képviseli idén hazánkat a Gazprom 64 ország részvételével zajló, egy hetes nemzetközi sport programsorozatán Szentpéterváron. A gyerekek a „Foci a barátságért” programra kaptak meghívást, amelynek célja az ifjúsági futball támogatása és a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület népszerűsítése a fiatalok körében, a focin keresztül.

Idén Szentpétervár ad otthont az 5. alkalommal megrendezésre kerülő „Foci a Barátságért” tornának és Gyermekfórumnak, amelyen két 12 éves magyar fiatal, az MTK ifjú hátvédje, Yaakobishvili Antal és a sportriportereknek kiírt pályázat nyertese, Osgyán András képviseli Magyarországot. A júniusi rendezvénysorozaton Anti a kék csapatban, egy 8 fős nemzetközi gárda tagjaként léphet majd pályára kínai, francia, mozambiki, kazahsztáni, görög, belga és észt csapattársával.

Idén a program különlegessége, hogy a résztvevő 64 ország gyermekeiből 8 nemzetközi csapatot hoznak létre, ők lépnek majd pályára a „Foci a barátságért” bajnokságán, a „Kilenc Érték Kupával” díjazzák a program értékeit leginkább követő, profi klubcsapatot, valamint személyesen tekinthetik meg a FIFA Konföderációs Kupa döntőjét.

„6 éves korom óta focizok, 2 éve az MTK-nál. Sok nemzetközi tornán jártunk már, de arra még nem volt példa, hogy más országok játékosaival, ismeretlenül sorsoljanak össze. Kíváncsi vagyok, milyen összjátékot tudunk kialakítani az edzőtáborban és bízom benne, hogy elnyerjük a torna trófeáját” – mondta Anti a Foci és Barátság Nemzetközi Napja alkalmából tartott rendezvényen.

A június 26-tól július 3-ig tartó rendezvénysorozat része a Nemzetközi Gyermek Sajtóközpont is. A résztvevő mind a 64 ország lehetőséget kapott arra, hogy 1-1 tehetséges gyermek újságírót azzal ösztönözzenek a kreatív újságírásra, hogy meghívják a nagyszabású programra. Magyarországon pályázatot írtak ki erre a tisztségre, amelyet a békéscsabai Osgyán András nyert meg.

„Egy éve írok az iskolai magazinunkba sporthíreket, imádom a focit, az Európa bajnokságról is folyamatosan tudósíthattam. Az újságíró szakkör vezetője hívta fel a figyelmemet a „Foci a barátságért” program pályázatára, nagyon boldog voltam, hogy az Előre új edzőjével, Boér Gáborral készítettem angol nyelvű interjúmat választották nyertesnek. Szeretnék újságíró lenni, alig várom az utazást és hogy beleláthassak egy igazi sajtóközpont működésébe” – mondta Osgyán András, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója.

A Gazprom által életre hívott „Foci a barátságért” program egyik legfontosabb eseménye a minden évben április 25-én meghirdetett Foci és Barátság Napja, amelyet minden résztvevő országban megünnepelnek. Ennek alkalmából találkozott először a rendezvénysorozat két résztvevője, és adták át egymásnak a program jelképéül szolgáló barátság karkötőket.

A gyerekek a sportprogramokon túl profi klubcsapatokat jelölhetnek a Kilenc Érték Kupára, amelyet a program értékeit leginkább képviselő csapat nyerhet el. Az előző évek során az FC Barcelona és a Bayern München vehette át a kupát.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="743697"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/04/barfoci4-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak