Musorujsag
Élő Eredmények

Döntetlennel kezdett az U18-as válogatott a Szlovákia Kupán

mlsz.hu
U18-as válogatottunk hétfőn megkezdte szereplését a nyolccsapatos Szlovákia Kupán.

Az őszi Európa-bajnoki selejtező tornájára készülő korosztályos válogatottra a héten négy nemzetközi mérkőzés vár Szlovákiában. A Szlovákia Kupán nyolc csapat vesz részt, a mieink az Egyesült Államok válogatottja ellen kezdték meg szereplésüket a viadalon Jaslovské Bohunicén.

Markus Jahn együttese magas színvonalú, kiegyenlített mérkőzést játszott az amerikaiakkal, és egészen az utolsó pillanatokig győzelemre állt a találkozón. A félidő első felében igazán nagy helyzetek nem voltak, az amerikaiak pontrúgásokból jutottak el a kapunk elé, de nekünk is volt néhány ígéretes próbálkozásunk. A 29. percben Bévárdi Zsombor jobb oldali beadása után Palincsár Martin kapura lőtt, a kapusról kipattanó labdát pedig Szabó Levente továbbította a hálóba (1–0).

A folytatásban is egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, az ellenfél valamivel aktívabb volt támadásban, de mi sem mondtunk le a gólszerzés lehetőségéről. Egészen a hajráig úgy tűnt, sikerül megtartani az előnyt, ám a 80. percben (2×40 percesek a mérkőzések) kiegyenlítettek az amerikaiak: egy mélységi indítást követően a felszabadítani igyekvő Berdó Máté lábáról pattant a hálóba (1–1).

A magyar válogatott kedden a házigazda szlovákok ellen lép pályára, csütörtökön pedig a fehéroroszok ellen zárja a csoportmérkőzéseket.

Magyarország–Egyesült Államok 1–1 (1–0)
Magyarország: Bese Balázs – Krebsz Máté, Berdó Máté, Kiss Balázs, Kiliti Róbert – Kiss Bence (Lustyik Levente, 72.), Rabatin Richárd – Bévárdi Zsombor, Palincsár Martin (Stoiacovici Dávid, 55.), Bolla Bendegúz – Szabó Levente (Gajda Márkó, 78.)

További tartalmak