Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor három év múlva önerőből szeretne főtáblára kerülni

MTI
Piros Zsombor - aki egyesben idén megnyerte a juniorok küzdelmét az Australian Openen - három év múlva alanyi jogon szeretne indulni a budapesti férfi tenisztornán.

„A szabadkártyás részvétel óriási lehetőség egy teniszezőnek, az pedig különösen nagy segítség, hogy hazai versenyen szerepelhetek. Jó lenne, ha jövőre is kapnék szabadkártyát, viszont három év múlva már szeretnék a magam erejéből, alanyi jogon elindulni” – mondta az MTI-nek Piros Zsombor, aki idén a selejtezőben kezdett, az első fordulóban 6:2, 6:4-re kikapott a 31 éves ukrán Szerhij Sztahovszkijtól.

A magyar tehetség elárulta, szerdán kondizás közben meghúzta a hátát, amit a fonákütéseknél érzett. Hozzátette, lehet, hogy sokkal többet egészségesen sem hozott volna ki a szombati mérkőzésből.

A 17 éves teniszező megjegyezte, a második szettben 4:4-es állásnál két előnyt hagyott kihasználatlanul, igazából csak azokat bánja: „Lehet, akkor eljutunk a játszmában a rövidítésig, ahol ugye bármi megtörténhet, és jöhetett volna a döntő szett. De ettől eltekintve nem maradt bennem hiányérzet, így is elégedett vagyok a teljesítményemmel és az eredményemmel.”

Piros Zsombor szerint a hazai pályának a maga szépsége mellett megvolt a nehézsége is, ugyanis nagyon izgult a meccs előtt. Saját bevallása szerint még az Australian Open döntője előtt sem izgult ennyire. „Furcsa volt az érzés, mert amúgy nem jellemző rám. Ráadásul a centerpályára kerültem, ami szintén újdonság volt számomra. Mire ezt sikerült megszoknom, rá is ment az első szettem” – mondta Piros Zsombor.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újabb kemény kritika a Stratégiai Csoportnak
A Force India helyettes csapatvezetője, Bob Fernley ismét kritizálta a Stratégiai Csoportot és annak munkáját, kiemelve, neki általában csak fejfájást okoz a találkozókon való részvétel. Ennek ellenére fontosnak tartja, hogy ott lehet, hiszen harcolni akar a kiscsapatok érdekeiért.
Aston Martin Cognizant Formula One Team
Továbbjutottak a kiemeltek Barcelonában
A kiemeltek közül az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev is továbbjutott kedden a második fordulóból a 2,3 millió euró (724,8 millió forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornán.
Tenisz
MOB-elnökjelölti vita a csütörtöki Sportreggeliben
A Magyar Olimpiai Bizottság május 2-án tartja Tisztújító Közgyűlését, melyen a 2010 óta regnáló elnök, Borkai Zsolt, a volt MOB-főtitkár, Szabó Bence és a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója, Kulcsár Krisztián száll versenybe az elnöki posztért. Az M4 Sport Sportreggeli című műsorának csütörtöki adásában ismerhetik meg a három jelölt programját, mi pedig összeszedtük önöknek a legfontosabb tudnivalókat a három indulóról.
Egyéb
McLaren: Nem lett volna értelme Button tesztjének
A McLaren-Honda versenyigazgatója, Éric Boullier biztosra veszi, hogy Jenson Buton hamar felveszi a 2017-es autó ritmusát, noha a monacói hétvége előtt egyetlenegy kört sem teljesít vele. A francia szakember szerint nem is lett volna szüksége valódi pályatesztre…
F1 Hírek