Musorujsag
Élő Eredmények

Van, aki Alonso, van, aki „csak” Rosberg…

The Checkered Flag, Autosport
Juan Pablo Montoya reméli, több F1-es versenyző is követni fogja Fernando Alonso példáját a közeli jövőben. Jacques Villeneuve eközben annak örül, hogy nem csak „Rosbergek” vannak a mezőnyben…
Fernando Alonso és Nico Rosberg (Fotó: XPB) Fernando Alonso és Nico Rosberg (Fotó: XPB)

Fernando Alonso Juan Pablo Montoya ellen Indianapolisban. A 2000-es évek első felében többször is láthattuk a Forma–1-ben, május végén azonban a spanyol számára idegen terepen, az IndyCarban kerül sor az összecsapásra.

A McLaren és a Williams korábbi versenyzője nem tagadja, ez őt is alaposan meglepte. „Ha korábban azt mondják nekem, hogy hamarosan versenyt nyerhetek Fernando ellen, azt mondom, ez egy megbízhatósági futamon lesz, nem az Indy 500-on. De szerintem ez nagyszerű. Fernando részvétele nagyon jó hír a motorsport számára, nagy figyelem fogja övezni őt” – nyilatkozta a kolumbiai.

Kiemelte, reményei szerint egyfajta trendet is elindít ezzel a kétszeres világbajnok, mert ez igazán jót tenne az autósportnak. „Jó lenne, ha a motorsportban több hasonlót láthatnánk, mert ez összességében is nagyobb érdeklődést vonzana. Jó lenne látni, ha minden kategóriában felbukkannának a legjobbak, hogy csak úgy részt vegyenek egy-egy futamon. Én szerencsés voltam, mert a világ legjobb sorozataiban szerepelhettem, és nyerni tudtam mindegyikben. Ilyen tekintetben áldottnak érzem magam.”

Juan Pablo Montoya (Fotó: xpbimages) Juan Pablo Montoya (Fotó: xpbimages)

Az F1-ben persze nem mindenki viszonyult ennyire pozitívan Alonso kiruccanásához, több kollégája például megjegyezte, Monacóról sosem mondana le egy másik nívós verseny kedvéért sem. Az IndyCart és az Indy 500-at szintén megjárt Jacques Villeneuve szerint inkább őket illeti a kritika emiatt. „Korábban is mondtam: szerintem ez azt mutatja, hogy Fernando igazi versenyző. Elég csak meghallgatni, miket mondott erről a többi versenyző. Hallottam, hogy Nico Hülkenberg és Romain Grosjean is elmondta róla a véleményét.

Hülkenberg azt mondta, veszélyes lesz, és ő csak azért teljesítette a Le Mans-i 24 órást, mert az teljesen más volt. Számomra ez úgy hangzik, mint valami mentség. Én úgy látom, két típusa van a versenyzőknek: vagy Fernando Alonso vagy, vagy pedig egy Nico Rosberg. És Hülkenberg egy Rosberg” – alkotott új „sértő” jelzőt 1997 világbajnoka…

További tartalmak