Fina 2017
×

Borsa Miklós: Mindenki nyugodjon meg, lesz vizes vb

M1
Borsa Miklós, a július 14-30. közötti budapesti vizes világbajnokságot szervező BP2017 Nonprofit Kft. szóvivője az M1 stúdiójában hangsúlyozta, a különböző híresztelések ellenére nincs veszélyben a vb megrendezése, ugyanis a látszat ellenére nincsenek késésben a helyszíneken zajló építkezésekkel.

Három helyszínnel kapcsolatban merült fel olyan kétely, hogy elkészül-e időben, vagy sem. Az állandó helyszínek közül a Margitsziget, az ideigleneseket tekintve a Városliget és a Batthyány tér, amik szóba kerültek.

Úszóhasonlattal élve Borsa Miklós elmondta, hogy az építkezési állapotok azt idézik, mikor a versenyzők a medencébe ugrás után még nem jöttek fel a vízből. „A munkálatok eddig a föld, illetve a víz alatt zajlottak. Az óriástoronyugró helyszín a Duna fölé épül. Mivel a vízre nem lehet építeni egy harminc méteres tornyot, alapozásra volt szükség, ezért nem lehetett észre venni a zajló folyamatokat” – magyarázta, hozzátéve, ha valaki arra jár, láthatja a folyóból félméterrel kiemelkedő cölöpöket, amiket nagyon stabilan le kellett alapozni. „Ugyanez volt a helyzet a Városligetben, ahol kavicsos cölöptechnológiáva erősítették az altalajt.”

A beszélgetés során hangsúlyozta, nincsenek késésbe a szervezők, ráadásul úgy is csak a július 14-i kezdésre fognak célba érni az előkészületekkel, a teljes versennyel pedig majd augusztus 20-án, amikor a masters-vb is véget ér.

A margitszigeti vízilabda-mérkőzésekre azért nem lehet jegyeket vásárolni, mert az előzetesen tervezettnél nagyobb mobillelátó épül (a nagy érdeklődésre való tekintettel), aminek a tervei a FINA asztalán hevernek, de a biztonsági vizsgálatok lezárultáig, és az engedélyek megérkezéséig nem kezdődhet meg az értékesítés – vázolta a helyzetet a szóvivő. Viszont szerinte ez a helyszín sincs csúszásban, a mobillelátó felállítása pedig mindössze egy-két hétet vesz igénybe.

Borsa Miklós az interjúban beszélt még az önkéntesek helyzetéről, illetve a rövidesen induló reklámkampányról is. A teljes beszélgetést a videóra kattintva nézheti végig.