Musorujsag
Élő Eredmények

„Zokniban” versenyez Vettel...

Auto Bild Motorsport, Puma
Talán gyorsabb nem lesz tőle, mégis extrém újításnak tűnik: Sebastian Vettel különleges zokni-cipőben versenyez az orosz hétvégétől!
Sebastian Vettel (Fotó: EPA/Valdrin Xhemaj) Sebastian Vettel (Fotó: EPA/Valdrin Xhemaj)

A Forma–1-ben fő az innováció – és ez nem korlátozódik kizárólag az autók fejlesztésére. Sebastian Vettel már a melbourne-i idénynyitón megejtett hivatalos versenyzőfotózáson furcsa lábbelit viselve jelent meg, az Orosz Nagydíj hétvégéjén pedig először versenyez a Puma új fejlesztésű cipőjében, mely sokkal inkább hajaz egy zoknira…

A késlekedés okát az jelentette, hogy az extrém kinézetű cipő használatát még az FIA-nak is jóvá kellett hagynia, e folyamat pedig a tűzállósági tesztek miatt elhúzódott. Szocsiban viszont első versenyét „teljesíti” a furcsa zoknicipő-

Sebastian Vettel rendhagyó "versenyzoknija" (Fotó: Puma) Sebastian Vettel rendhagyó „versenyzoknija” (Fotó: Puma)

Az új lábbeli egyik legfőbb különlegességét az jelenti, hogy nem alkalmaztak rajta varrást. „Megpróbáltuk a versenyzőcipőt a legszükségesebb sajátosságokra redukálni. Nem használtunk cipőfűzőt, az egész csak egyetlen anyagból áll, és a felső része nyúlik, ezért tökéletesen illeszkedik a lábra, tartást és stabilitást biztosítva neki, ami szintén nagyon fontos” – magyarázta Gregor Hübner, a Puma sportmarketing részlegének vezetője az Auto Bildnek.

A cipő anyaga Nomex, talpa műgumiból készült, a létező legkönnyebb anyagból, mely emellett tökéletesen tapad is. Mindössze 135 grammot nyom. A gyártó törekedett a megfelelő levegőzésről is, de elmondásuk szerint tűzállóvá volt tenni a legnehezebb – ehhez használták a Nomexet. „Számunkra a versenyző véleménye és észrevételei a legfontosabbak, mert olyan cipőt akarunk biztosítani neki, amilyet ő szeretne. És ez sikerült” – állapította meg Hübner.

Sebastian Vettel lábán először Melbourne-ben tűnt föl a furcsa cipő, az első bevetésére viszont Szocsiban kerül sor (Fotó: XPB) Sebastian Vettel lábán először Melbourne-ben tűnt föl a furcsa cipő, az első bevetésére viszont Szocsiban kerül sor (Fotó: XPB)

A Puma reményei szerint új alkotásuk szerencsét hoz viselőjének. „Sebastian Vettel egy jótékonysági versenyen vett részt először ebben a cipőben, és azt megnyerte. Szóval szereti” – nyilatkozta Sony Lim, a cipőt tervező csoport vezetője. „A zokni nagyobb kényelmet biztosít, mint egy hagyományos F1-es cipő, mert sokkal jobban illeszkedik a lábhoz, és a versenyző mindig a lehető legjobban akarja érezni az autóját”

További tartalmak