Musorujsag
Élő Eredmények

Romario is letette voksát az argentinok kedvenc témájában

m4sport.hu
Minden idők egyik legeredményesebb csatára szerint a Real Madrid elleni vasárnapi győztes meccsen két gólt szerző Lionel Messi hiába parádézik egy évtizede a Barcelona szerelésében, nincs az isteni Diego szintjén, pláne az övén.

Romario – aki a két argentinhoz hasonlóan maga is megfordult Barcelonában – úgy gondolja, ez egészen addig így is marad, míg a Bolha nem ér el valamit a válogatottal is. Ha ez a fokmérője a sikernek, akkor végül is igaza van a brazilnak. Noha Messi sikert sikerre halmoz a katalán fővárosban, nemzeti csapatával rendre felsül a nemzetközi tornákon. Hiába nyert már kilenc spanyol bajnoki címet és négy BL-t, eddig egy olimpiai arannyal és „mindössze” három Copa America-, valamint egy világbajnoki fináléval dicsekedhet, márpedig ez Romariónál döntő, ha sikereit a mexikói vb-n aranyérmes Maradonáéval vetjük össze.

„Messinek világbajnokságot kell nyernie. Diego nyert kupákat Argentínával is, míg Messi csak a klubjában játszik jól, a válogatottban nem. Ezért gondolom, hogy Maradona jobb nála” – nyilatkozta a ’94-ben a Barcával bajnoki címet szerző csatár.

Nem is Romario lenne azonban, ha nem fényezte volna kicsit magát is. Szerinte a két argentin a közelében sincs, ha góllövésről van szó. „A tizenhatoson belül én sokkal jobb voltam, mint Messi vagy akár Maradona. És ezt a legnagyobb tisztelettel mondom” – hangoztatta az 51 éves világbajnok és kétszeres Copa America-győztes labdarúgó, aki egyébként nem meglepetésre honfitársát, Neymart tartja napjaink legjobbjának.

További tartalmak