Musorujsag
Élő Eredmények

A vállapok az öltözőn kívül maradnak a rendőr hokiválogatottnál

M4 Sport
Megszerezte története első győzelmét magyar rendőr jégkorong-válogatott, amely kilencedikként zárta a tízcsapatos csehországi világbajnokságot.

Kordisz András, a válogatott játékosa a Sportreggeliben elárulta, évek óta összejárnak a kollégákkal, ám szervezett formában csak két éve foglalkoznak a hokival. Korábban arról sem tudtak, hogy világbajnokságot is rendeznek a rend őreinek, ennek megfelelően a csapat első tornájára, a két évvel ezelőtti vb-re még tapasztalatlan gárdaként utaztak, így a győzelem sem jött össze.

Az együttes játékos-edzője, Juhász Zoltán hozzátette, vegyes társaság az övék: van, aki amatőr szinten űzte korábban a sportágat, de van olyan is – például Kordisz András –, aki profiként a jégkoronggal kereste a kenyerét, és csak utóbb lett rendőr. Egy viszont biztos: a vállapok és rangok az öltözőn kívül maradnak a rendőr hokiválogatottnál.

Juhász megjegyezte, nagyon sok segítséget kapott az országos kapitányságtól a csapat, amelyben a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás is képviselteti magát egy-egy fővel.

A Sünök két évvel ezelőtt még három vereséggel zárták a világbajnokságot, ám az éjszakába nyúló edzésekkel odáig jutottak, hogy az idei libereci tornán már gólokat is tudtak ütni, mi több, a Szlovénia elleni helyosztót meg is nyerték, így 9. helyen végeztek.

További tartalmak