Musorujsag
Élő Eredmények

Kezdődik! A McLarené az első motorcsere miatti büntetés

Autosport
Megvan az első motorcsere miatti büntetés 2017-ben! Az áldozat a szocsi első edzésen bajba került Stoffel Vandoorne.
Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

Az FIA éppen az Orosz Nagydíj első szabadedzése idején tette közzé a hétvége elején végrehajtott motorcserékről szóló listáját, melyből kiderült, Stoffel Vandoorne a várakozásoknak megfelelően megkapta idei 4. turbóját és MGU-H-ját, s ezzel a büntetés kapujába került. A délelőtti másfél óra után aztán át is lökte rajta őt a Honda…

Vandoorne a szabadedzés végén jelezte, nincs motorereje, s azonnal a boxba hajtott. Kiderült, a bahreini problémák után módosított MGU-H-val adódott gond, melyet a két edzés között ki kell cserélnie a McLarennek. A kevés idő miatt a Honda úgy döntött, a munka felgyorsítása érdekében a teljes hajtóegységet kicseréli. Mindez azonban azt is jelenti, hogy Vandoorne bizonyos részegységek terén már az 5. példány használatát kezdi meg, ami automatikus hátrasorolásos büntetést jelent: miután két új egységért (turbó és MGU-H) kap büntetést, összesen 15 rajthellyel sorolják hátrébb.

A Honda azt nyilatkozta, reményeik szerint Vandoorne még visszatérhet a pályára a második szabadedzésen.

A gyakorlás magyar idő szerint 14 órakor kezdődik az M4 Sport ezúttal felvételről, 22:10-es műsorkezdéssel közvetíti azt.

További tartalmak