Musorujsag
Élő Eredmények

Új fékek, régi gondok

F1i
Romain Grosjean abban bízott, végre megoldódnak a fékproblémái, a Haas ugyanis Szocsi előtt beszállítót váltott és a Carbone Industrie termékeivel kezdte a hétvégét. A francia azonban az oroszországi edzésnapon is sokat szenvedett a jól ismert gondok miatt.

 

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)

„Teljesen elvesztem a harmadik és a negyedik kanyarban. Aztán eljutok az utolsó szektorba és az enyém a világ összes alulkormányzottsága. Mi a fene folyik itt?” – panaszkodott Grosjean a második szabadedzésen, rádiós üzenetéből pedig már sejthető volt, hogy a váltás utáni első nap sem lesz problémamentes és az új beszállító egyelőre nem oldott meg minden gondot.

„Nagyon kevés tapadásunk van. Küszködünk az egyensúllyal. A hosszabb etapokon a fékekkel is vannak gondjaink” – ismerte el nap végi nyilatkozatában. „Meg kell vizsgálnunk, mit tehetünk, hogy jobbak legyenek. Általában véve ez egy roppant nehéz péntek volt. Az autó nem működött megfelelően. A tapadás akkor is nagyon alacsony volt, amikor rövidebb, és akkor is, amikor hosszabb etapokkal próbálkoztunk” – folytatta a panaszkodást.

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)

A csapatvezető, Günther Steiner a nap végén elárulta, a Haas egyelőre még nem döntötte el, marad-e az új beszállító fékjeinél, vagy visszatér a korábbihoz (eddig a Brembóval működtek együtt). „Még nem áll a rendelkezésünkre minden eredmény, szóval át kell még néznünk az adatokat” – kezdte nyilatkozatát a szakember.

„Azt mondanám, a fékekkel kapcsolatos problémák azért jelentkeztek, mert még újak számunkra. Ki kell találnunk, hogyan tudjuk megfelelően működésre bírni őket. Miután elemeztük az adatokat, holnap eldöntjük, hogyan tovább. Mindent összevetve eredményes szabadedzéseink voltak. Sok kört teljesítettünk, és nagyon sokat tanultunk. Most a legtöbbet kell kihoznunk a tanultakból, hogy holnap jól felkészülten vágjunk neki az időmérésnek” – magyarázta.

A márkatárssal ellentétben Kevin Magnussen jobb edzéseket zárt (az autóban is jobban érezte magát, és az eredménylistán is előbb végzett). „Boldog vagyok!” – jelentette ki a dán. „Nem voltak gondok az autóval, és sikerült teljesítenünk a programunkat, szóval elégedettek lehetünk. Egyelőre jónak érzem az autót. Pár dolgot meg kell vizsgálni az egyensúllyal kapcsolatban, de ez normális. Az alapunk jó. A pálya folyamatosan változik, az egyensúlyunk azonban nagyjából hasonló, és ez jó jel. Folytatjuk a munkát, és próbáljuk megoldani azt a kis egyensúlybeli problémát” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak