Musorujsag
Élő Eredmények

Elindult az Eb-re az U17-es válogatott

mlsz.hu
A magyar férfi U17-es válogatott bő kerete szombat délelőtt elindult Horvátországba a korosztályos Európa-bajnokságra.

Szélesi Zoltán csapatában egyelőre 21 játékos utazott el a torna helyszínére. A szövetségi edző dolgát nehezíti, hogy a tornára csak 16 mezőnyjátékos, és két kapus nevezhető, a csapat felkészülését pedig az utolsó napokban is sérülések nehezítették. A végleges keretszűkítésre emiatt csak közvetlenül a torna rajtja előtt kerül majd sor. A 18 fős keret igen szűk a csapatokra váró sorozatterhelés tükrében, az UEFA tervezi is, hogy felemeli az utánpótláscsapatok keretének létszámát a korosztályban, ám erre a 2017-es horvátországi Eb-n még nem került sor.

– Egy erős török válogatott ellen játszhattunk az Eb főpróbáján, ami azért is hasznos volt, mert a horvátországi tornán hasonló erősségű ellenfelek várnak ránk. Figyeltünk a játékosok optimális terhelésére, miközben a találkozó lehetőséget adott arra is, hogy megnézzünk néhány olyan játékost, aki a selejtezőkön még nem volt a keret tagja, ők főleg a második félidőben kaptak lehetőséget. Voltak hibák a játékunkban, támadásban és védekezésben is, ezeket ki kell javítanunk az első Eb-mérkőzésig – mondta Szélesi Zoltán a mérkőzés után.

A magyar U17-es válogatott kerete:

Kapusok

Ásványi Balázs (PFLA)
Kovács Péter (DVSC)
Oroszi István (Ferencváros)

Védők

Arday Dominik (Vasas FC)
Bolla Gergő (Illés Akadémia)
Horgosi Donát (Szolnok FC)
Kovács Krisztián (Győri ETO)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Mocsi Attila (Győri ETO)
Opavszky Balázs (Vasas FC)

Középpályások és támadók

Bencze Márk (Vitesse)
Csoboth Kevin (Benfica)
Csonka András (Ferencváros)
Daróczi Zoltán (PFLA)
Kiss Tamás (Illés Akadémia)
Schön Szabolcs (Ajax)
Szendrei Norbert (Bp. Honvéd)
Szerető Krisztofer (Stoke City)
Szoboszlai Dominik (Salzburg)
Timári Norman (PFLA)
Torvund Alexander (Vasas FC)

U17-es válogatottunk a hazai Eb-selejtező elitkör megnyerésével 11 év után jutott ki a korosztályos Eb-re és 15 másik válogatottal együtt készülhet a májusi, horvátországi tornára. A magyar csapat május 3-án, 14.00 órától Nagygoricán, a franciák ellen játssza le első mérkőzését, három nappal később, május 6-án 16.00 órától a zágrábi Lučko Stadionban a skótok, majd május 9-én 16.00 órától, szintén a Lučko Stadionban a feröeriek lesznek a mieink ellenfelei.

További tartalmak