Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel és az ünneprontó olasz: „Szégyellhetnéd magad!”

FIA
„Helyre tette” Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel a kettős Ferrari-siker után is negatívumokat kereső olasz újságírót a sajtótájékoztatón.
Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

2008 óta nem szerepelt ilyen jól a Scuderia időmérő edzésen, ám az olasz La Gazzetta dello Sport munkatársa, Andrea Cremonesi az ünneprontó szerepét magára vállalva felhívta a két versenyző figyelmét arra a szépséghibára, hogy csapatuk ezen a hétvégén már a 3. turbót építette autójukba, így a szezon végén még bajban lehetnek a Mercedesszel szemben.

„Te mindig jó vagy abban, hogy találj valami negatívat a velünk kapcsolatos dolgokban” – jegyezte meg Räikkönen.

„Ő olasz, a fellegekben kéne járnia” – tette hozzá Vettel. „Olaszországban biztosan mindenki boldog most, te vagy az egyetlen olasz a világon, aki találsz okot arra, hogy negatív légy. Szégyellhetnéd magad!” – jegyezte meg komolytalanul.

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Räikkönen hangsúlyozta, továbbra sem aggódnak a turbó miatt – igaz, azt megerősítette, hogy a Bahreinben tönkrement egységéről már végleg le kell mondania. „Ez tervezett csere volt, és biztos vagyok benne, hogy boldogulni fogunk. Egy hiba volt nálam, ami miatt azt már nem használhatjuk, de a többi még rendben van, és használhatjuk, amikor akarjuk, amikor csak szükségét érezzük.”

Vettel azért nem hagyta annyiban a dolgot. „Talán jó esélyed van arra, hogy német útlevelet kapj, mert általában a németek szoktak mindig okot találni a panaszkodásra. Ha rosszul éreznéd magad Olaszországba visszatérve, üdvözlünk Németországban!” – viccelődött.

További tartalmak