Musorujsag
Élő Eredmények

Kína közeledik a vb-rendezéshez

MTI
Megnőhet Kína rendezési esélye a 2030-as világbajnokságra, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) módosítja alapszabályát.

A szervezet a jövő heti, bahreini kongresszusán tárgyal arról, hogy a jövőben rugalmasan kezeljék a kontinensekről érkező pályázatokat, „ha a körülmények úgy kívánják”.

A FIFA korábban úgy döntött, hogy a vb-rendező ország kontinensén nyolc évig nem rendezhetnek újabb világbajnokságot. A mostani alapszabály szerint így 2018, az oroszországi vb éve után legalább tizenkét esztendőnek kell eltelnie, hogy ismét Európában rendezzék meg az eseményt.

Ázsia – Katar révén – 2022-ben ad otthont vb-nek. (2026-ra egy közös észak- és közép-amerikai pályázat lehet a favorit, az Egyesült Államokkal, Kanadával és Mexikóval.) A most hatályos alapszabály szerint tehát 2030-ban ázsiai országban nem lehet vb.

Az első vb-nek 1930-ban otthont adó Uruguay (Dél-Amerika) várhatóan szeretné megrendezni a 2030-as, centenáriumi tornát. A tervezett változtatással azonban a FIFA „helyzetbe hozza” Kínát, amely még nem volt vb-házigazda. Az ázsiai ország egyre komolyabb összegeket fektet a sportágba, kínai cégek pedig a FIFA támogatásából veszik ki a részüket.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fiolának egy vágya még nem teljesült
Három, labdarúgással kapcsolatos vágya közül kettő már teljesült Fiola Attilának. A Videoton válogatott védője <a href="http://www.vidi.hu/2017/04/30/fiola-attila-sosem-voltam-meg-bajnokcsapat-tagja,-bizom-benne,-egy-honap-mulva-ez-mar-nem-igy-lesz-.html" target="_blank" rel="noopener">a klub honlapjának nyilatkozva</a> elárulta: még mindig nem tett le arról, hogy külföldre igazoljon.
Magyar futball